Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Itthon is bezártak a könyvesboltok koronavírus járvány miatt

A koronavírus járvány újabb áldozatai a könyvesboltok, amik a nehéz időkre való tekintettel bezártak. Egyrészt a kormányrendelet értelmében az utóbbi napokban is csak 15 óráig lehettek nyitva, másfelől (nagyon helyesen) egyre kevesebb ember hagyja el az otthonát, így nagy eséllyel egyre kevesebb látogatót fogadtak a boltok.

Ami fontos, hogy ha bolti átvételre kérted a rendelésed, akkor írj az adott könyvesbolt ügyfélszolgálatára e-mailt, hogy segíthessen az ügyfélszolgálat. (Igen, e-mailt, facebookon nem tudnak segítséget nyújtani a könyves bolthálózatok).

És mit tehetsz, ha mindenképpen személyesen akarsz könyvet venni, amikor kimész boltba? A nagyobb szupermarketekben, mint az Interspar, Auchan, Tesco továbbra is találtok könyveket, de érdemes közvetlenül a kiadótól megrendelni az új kedvenceket, hogy segíthessétek a fennmaradásukat. Több kiadó is nagy akciót indított, mint a Könyvmolyképző, az Agave és a Maxim Kiadó.

Alább megnézhetitek a három nagyobb bolthálózat közleményét.

A Libri 300 ezer forintos fizetés előleggel segítette a dolgozóit a kialakult nehéz helyzetre való tekintettel. Ez mindenképpen kedves gesztus tőlük. A cégcsoport vezetője, Balogh Ákos itt nyilatkozott a témában.

Tisztelt Vásárlónk!

A nemrég életbe lépett kijárási korlátozás miatt a Libri Könyvesboltok ideiglenesen bezárják kapuikat. Természetesen a veszélyhelyzet elmúltával ismét várjuk majd vásárlóinkat, addig azonban közös felelősségünk, hogy vigyázzunk egymás egészségére.

A bolti átvétellel kért, függőben lévő online rendeléseket törölnünk kellett, az esetlegesen felhasznált törzsvásárlói pontokat hamarosan jóváírjuk vásárlóink egyenlegén. Kérjük, hogy amennyiben továbbra is igényt tart a megrendelt termékekre, adja le rendelését újra a libri.hu webáruházban, és válasszon továbbra is elérhető átvételi pontjaink vagy kiszállítási opcióink közül.

A libri.hu webáruház természetesen továbbra is széles könyvválasztékkal és akciókkal várja az olvasás szerelmeseit, házhozszállítási szolgáltatásaink és a könyvesboltjainkon kívül található átvételi pontjaink továbbra is üzemelnek.

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:
Libri

Az Alexandrán most volt online raktárvásár, így elég sok rendelés érkezett meg a boltokba. Azok a csomagok nagy eséllyel ott is maradtak, újranyitás után további egy hónapig tárolva lesznek. Írjatok az online@alexandra.hu címre további infókért.

Kedves Vásárlónk!

Munkavállalóink és vásárlóink egészségének megóvása érdekében az Alexandra Könyvesboltok 2020. március 26-től bizonytalan ideig zárva lesznek.

Bízunk benne, hogy ebben a nehéz időszakban te is örömet, és kikapcsolódást találtál a könyvek nyújtotta világban, hiszen a lélek egészsége legalább annyira fontos, mint a testünké.

És ne feledd: ha te nem mehetsz most a világhoz, akkor a világ megy hozzád! Webáruházunk egyelőre zavartalanul működik, könyvakcióink pedig nagyszerű lehetőséget biztosítanak, hogy nemcsak magadnak, de szeretteidnek is örömet okozz egy csodás kötettel.

Bízunk benne, hogy hamarosan ismét tudunk személyesen is üdvözölni üzleteinkben!
Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Az Alexandra csapata

Kiegészítés:
A különleges helyzetre való tekintettel a korábban bolti átvétellel megrendelt könyvcsomagokhoz ma (2020. március 25.) 15:00 óráig tudtok hozzájutni az általatok kért átvételi ponton. Ha a csomag átvétele jelenleg nem megoldható, a rendelés miatt akkor sem kell aggódni, mert a boltok újra indulását követően egy hónapig minden rendelést megőrzünk.

A Líra könyvesbolthálózat úgy tűnik egyelőre bizakodó, legalábbis erre következtetek a kiírásukból. Arról, hogy az át nem vett csomagokkal mi a helyzet nem találtam információt.

„Tájékoztatjuk Kedves Vásárlóinkat, hogy a 71/2020 (III.27.) Kormány rendelet miatt boltjaink 2020.03.28. és 2020.04.11. között átmenetileg zárva tartanak, a bolti átvételi lehetőség átmenetileg szünetel. A már boltokban lévő csomagot 2020.03.27. 15 óráig át tudják venni a megrendelőink.”


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading