Home Könyvek listák Vissza az iskolába Könyvajánló: Öt regény a sulikezdéshez!

Vissza az iskolába Könyvajánló: Öt regény a sulikezdéshez!

Először is, annyira boldog vagyok, hogy engem idén is elkerült a sulikezdés réme… Őszinte leszek, sosem voltam az a diák, aki boldogan járt suliba, így részemről csodás élmény, hogy az ideit is megúsztam!

Azoknak viszont, akik már visszaültek, vagy egy-két héten belül kerülnek ismét iskolapadba, ajánlok 5 sulis könyvet, ami talán segíthet a visszarázódásban.

szjg

Hogy vidáman kezdd az évet:

Az írónő humora zseniális, az SzJG köteteken nagyon jókat lehet nevetni, és azt hiszem, pont ez volt a sorozat sikerének a kulcsa is.

A könyvek kissé idealizált formában mutatják be az iskolai létet, de ez nem feltétlenül gond, hiszen ki ne vágyna egy olyan csodás közösségbe, amit a könyvek bemutatnak.

egy-uj-elet

Hogy tudd, bármikor újrakezdheted!

Minden iskolaév egy új kezdetet jelent, ezt sose feledjük el! Ilyenkor lehet igazán megmutatni, mennyit változtunk a pofátlanul rövid nyár alatt.

Hadd ismerjék meg az iskolatársaid az új éned, és bátran hozz meg olyan lépéseket is, amiktől eddig esetleg tartottál.

A könyv egy szuper példán keresztül mutatja be, hogy a változások milyen jó hatással lehetnek az ember életére, és a nehézségek, a tragédiák olykor egy új kezdetet jelenthetnek.

Slammed

Hogy megszeresd a verseket!

Bárki bármit mond, a slammek bizony versek, csak modern köntösben születtek egy modern generáció részére. Amióta megismertem a slammereket, és a műveiket, bizony a klasszikus versekre is más szemmel nézek, ha csak egy kicsit is.

A Slammed elolvasása éppen ezért nagyon fontos, de amúgy is érdemes rákeresni, mert szuper történetet mutat meg.

veled-minden

Hogy bátran felvállald azt, aki vagy!

A regény sok csodás üzenetet ad át, és igen, kissé keserédes, de ez ne szegje senki kedvét, érdemes elolvasni napjaink egyik legjobb könyvét.

És miben segíthet neked igazán a suli tekintetében? Egyrészt a könyv megmutatja, hogy mennyire fontos önmagunk felvállalása, másfelől pedig átadja a szuper üzenetet, hogy mennyi csoda van körülöttünk, mennyi szuper hely akár egy olyan környezetben is, amit eddig ismertünk, de mi lenne, ha új szemmel néznénk rá.

Fogadj el

Hogy soha, de soha ne bántsd az iskolatársaid!

Oké, kissé talán öncélú, hogy a saját regényemet tettem be, de… úgy érzem érdemes elolvasni az iskolásoknak, hiszen azt szerettem volna bemutatni, hogy milyen brutális vége lehet, ha valakit bullyingnak tesznek ki a társai. Persze, a könyvben felvázolt szituáció tényleg a legvégső pont.

Szóval, szerintem érdemes megfogadni a Fogadj el! fő üzenetét, fogadjunk el másokat, és tegyünk is azért, hogy minket elfogadjanak, például ne hazudjunk, ahogy Petra tette a könyv elején.