Home Egyéb kategória Tévésorozat készült az ausztrál Barracuda LMBT regényből!

Tévésorozat készült az ausztrál Barracuda LMBT regényből!

Július 10-én debütált az ausztrál ABC-TV műsorán a Barracuda! Ez a 4 részes minisorozat az ausztrál sikerszerző, Christos Tsiolkas azonos című regényén alapszik.

Barraczda

A történet egy tehetséges úszó, Danny Kelly sorsát követi nyomon. A srác ösztöndíjat kap, hogy egy elit iskolában folytathassa a tanulmányait és az úszást, de a szegény származása miatt folytonos kirekesztés éri.

Danny legfőbb álma, hogy az ausztrál csapat tagjaként részt vehessen a 2000-es Olimpián, amit Sydney-ben rendeztek. Emellett betekintést nyújt a sztori Danny és barátai életébe is, és megmutatkozik Danny első szerelme is, aki könnyedén egy srác lehet…

A ’90-es évek hangulata, a remek téma, a társadalmi különbségek, álmok, eltérő kultúrák (Danny görög származású) és az LMBT-helyzet mind szuper lehetőség arra, hogy valami igazán szuper tévésorozat lehessen. Kíváncsi vagyok, amint megnézem az első részt, megírom a véleményem is.

Halkan pedig megjegyzem, nagyon remélem, hogy valamely magyar kiadó is felfigyel majd Christos Tsiolkas regényére. Az adaptáció kapcsán pedig jó hír, hogy a sorozat készítési munkálataiból az író is tevékenyen kivette a részét, mint író/producer. Az első rész forgatókönyvét például ő jegyezte!

barracuda-regeny