Home Borítómustra Borítómustra: Simone Elkeles – Tökéletes kémia

Borítómustra: Simone Elkeles – Tökéletes kémia

2008-as megjelenése óta a világ számos országában aratott hatalmas sikert Simone Elkeles letehetetlen regénye, a Tökéletes kémia. A sztoriban egy mexikói bandatag rosszfiú, és a fehér jókislány szerelmének drukkolhattunk, az eredeti amerikai borító pedig jól megfogta ezt a témát.

Sok helyen viszont saját borítókat terveztek a könyvhöz, ezeket gyűjtöttem most egy csokorba, és véleményeztem is őket. Szerintem egyiknek sem sikerült felülmúlni az eredetit, de van pár tök jó megoldás és borító, ami kellőképpen figyelemfelkeltő. Ti hogy látjátok? Íme, a borítók!

MAGYAR

Itthon szerencsére megmaradt az eredeti borító, aminek speciel nagyon örülök, mert külső alapján szerelem volt első látásra, a belbecs pedig szintén meghódított!

a-tokletes-kemia

AMERIKA #2

2015 januárjában Amerikában új borítóval is megjelent a regény, ez az új kiadás viszont fájóan habos-babos, egyáltalán nem illik szerintem a sztorihoz. A borítómodellek sem igazán passzolnak szerintem.

tokletes-kemia-1-amerikai2

BOLGÁR

Ez kifejezetten szép lett, még ha a lány hajszíne nem is elég szőke. A srác telitalálat, az egésznek borítónak jó a hangulata. (Plusz a Felhők fölött három méterrel kiadásán is simán el tudnám képzelni ezt a borítót).

tokletes-kemia-1-bolgar

HOLLAND

Szavak sincsenek rá, hogy mennyire félrement ez a borító. Az első gondolatom amikor megláttam az volt, hogy ebben a pózban milyen huncutságra készülhet a lány a szájával…

tokletes-kemia-1-holland

INDONÉZ #1

Kétségkívül aranyos ez a borító, romantikus is, és becsülöm, hogy a stock fotóra ráphotoshoppoltak egy tetkót is a srác karjára. (Bár lehettek volna ügyesebbek is). Az már más kérdés, hogy mennyire figyelemfelkeltő mindez így.

tokletes-kemia-1-indonez

INDONÉZ #2

Készült egy második kiadás is, amin a szívtengerek előterében durván az arcunkba tolják a regény egyik fő üzenetét: egy fehér lány és egy fekete srác is lehet egymásba szerelmes. De ez sem feledteti, hogy mennyire tragikusan ronda ez a borító.

tokletes-kemia-1-indonez2

PORTUGÁL

Na ez majdnem annyira bejön, mint az eredeti. A srác nagyon helyes rajta, és olyan pimaszul néz, mint ahogy Alexet elképzeltem, a lány is hozza Brittany stílusát. Egyedül a tipográfia nem tetszik, és valahogy úgy érzem, nem használták ki a fekete sávot középen. De kétségkívül értékelendő ez a próbálkozás!

tokletes-kemia-1-portugal

SPANYOL #1

Ez a borító nagyon különös, leginkább a lány arckifejezése. Annyi mindent be lehet gondolni, hogy mit érez, amiért egy pasi ajka oly közel van a füléhez. Mindenesetre számomra inkább ijedtnek tűnik. Úgy érzem ez a borító is eléggé félrement.

tokletes-kemia-1-spanyol

SPANYOL #2

Másodjára már a spanyolok is ráéreztek, hogy miként lehet egy menő külsővel eladni a könyvet. Kétségkívül ha ránézek, megtetszik, szexi és figyelemfelkeltő. Az egyetlen problémám, hogy a modellek még véletlenül se néznek ki tininek, és a pasiról sem tudom elhinni, hogy mexikói. De mindezt leszámítva bejön a borító.

tokletes-kemia-1-spanyol2

VIETNÁM

Most őszintén, felfigyelne erre a borítóra itthon bárki is? Az pedig írtó vicces, hogy a pár feje között egy szív van (ha észreveszed, máshová nem tudsz majd figyelni 🙂 ). Mindenesetre gyanítom Vietnámban ez a stílus a menő.

tokletes-kemia-1-vietnam