Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: R.S. Grey – Scoring Wilder: Testcsel

R.S. Grey regénye pontosan azt kínálja, amit a fülszövege ígér: egy romantikus, New Adult sztorit, tökéletes férfi főhőst és egy szerethető hősnőt, mindezt focis háttérrel megbolondítva. A Testcsel egy szerethető strandkönyv, amit időnként a jól megformált karakterdrámák tesznek igazán naggyá, és egyben ideális olvasmánnyá.

scoring_wilder

A sztori hősnője a 19 éves Kinsley, aki már kétszer csalódott a szerelemben: mindkét exe megcsalta. Amikor bekerül a főiskolai focicsapatba úgy dönt, minden figyelmét a játéknak szenteli, ám ekkor tűnik fel az életében a segédezője, a nagyon dögös Liam, akibe hamar belezúg, de úgy tűnik nem lehetnek együtt, hiszen tiltják a szabályok.

A focis háttér sokat hozzátett ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen a könyv, noha nem szeretem a focit, és valahogy kétlem, hogy Amerikában ekkora népszerűségnek örvendjen az európai foci. Ennek ellenére működött a dolog, sőt, rengeteget hozzáadott Kinsley karakteréhez, ahogy a saját magát legyőzve próbált mindig egyre erősebb és jobb játékossá válni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy bekerüljön az olimpiai válogatottba. Szerettem végigélni a küzdelmeit és a sikereit.

Ahogy én elképzeltem: Kinsley | A fotón: Selena Gomez
Ahogy én elképzeltem: Kinsley | A fotón: Selena Gomez

A regény stílusát viszont szokni kell, Kinsley nem egy hétköznapi narrátor. A vicceskedő, de az esetek többségében nem vicces stílus néha idegölő, de alapvetően egyedi volt, azt pedig külön szerettem a karakterben, hogy a helyén volt az erkölcsi iránytűje, nem depizett be, hiába ütötte az élet, és időnként nagyon jó visszavágásai voltak. A barátnők (Emily és Becca) pedig igazi telitalálatnak bizonyultak.

A romantikus szál hozta a kötelezőt: szócsaták, vad és részletes szeretkezések, néhány gyönyörű vallomás. A romantikus lelkületűek kétségkívül szeretni fogják, időnként engem is elvarázsolt Liam és Kinsley párosa, különösen a vége felé, amikor már a szerelmükért harcoltak, nem pedig azért, hogy ne érezzenek semmit.

A regény eredeti címét is éltetném: a Scoring Wilder nagyon ötletes, hiszen a főhős neve Liam Wilder. Magyarul a Testcsel is ütős szójáték, egyszerre utal a focira és az erotikára is, de részemről az eredeti cím az igazi, szuper, hogy a borítón az is rajta van.

Ahogy én elképzeltem: Liam | A fotón: Liam Hemsworth
Ahogy én elképzeltem: Liam | A fotón: Liam Hemsworth

A kedvenc karakterem viszont a főgonosz Tara volt, annyira imádtam a csajt, hogy az hihetetlen: szuper lenne az ő nézőpontjából is elolvasni a történetet. Igen, tipikus főgonoszi ábrázolást kapott, kábé nulla érzelmi szinttel, de annál nagyobb aljassággal, mégis, valahogy megfogott a csaj. Szerettem a beszólásait, a húzásain csak lestem, és egyértelmű, hogy nélküle a könyv se lett volna olyan izgi. A végén pedig amikor az utószó utószavában kiderült, hogy mi lett Tara sorsa, tök jót nevettem és vidáman csuktam be a könyvet.

Értékelés: 8/10

Szuper nyári strandkönyv, némi érzelmi extrával, például nagyon jó végigélni, ahogy Kinsley megtanul újra bízni a pasikban annak dacára, hogy ketten is megcsalták. A focis háttér pedig sokat hozzáad a kötet élvezhetőségéhez és egyediségéhez.

Hogy tetszik a borító? Az eredetinél mindenképpen szebb, és kellőképpen szexi ahhoz, hogy felfigyeljen rá az ember.

Kinek ajánlom elolvasásra? New Adult és romantika kedvelő hölgyek előnyben, de a focis világ miatt akár a srácok is benevezhetnek rá.

R.S. GREY – TESTCSEL – BLOGTURNÉ

 • testcsee

  Egy feltörekvő, gólya női focista és egy futballsztár, aki tiltott terep. Naná, hogy szuper történetnek ígérkezik!
  A Testcsel a Könyvhétre jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a Blogturné Klub hét bloggere június 4. és 16. között pedig elindul a lesek, gólok, fociedzéses szívatások és válogatók világában. Nem ígérjük, hogy igazi fociszakértőkként távozunk, de ettől még izgalmas kalandnak ígérkezik!
  És ha ügyesen játszotok, a könyv három példányának egyikét is megnyerhetitek.

 •  Nem kell aggódni, nem várunk igazi fociszakértelmet senkitől a nyereményjátékunkban. De azért egy kis kutatás nem árt!
  Minden állomáson egy sztárfocista képét és egy nemzeti lobogót találtok. Nincs is más dolgotok, mint összepárosítani a zászlókat és a sportolókat annak megfelelően, melyik nemzet válogatottját erősítik. A válaszolást megkönnyítendő minden játékost megszámozunk, és minden zászló kap egy betűjelzést. Tehát ilyen válaszokat várunk majd a Rafflecopter doboz soraiban: 1 – D, 2 – F
  1stb.
  A helyes megfejtést beküldők közül három szerencsés nyertes megnyeri a könyv 1-1 példányát.

  Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  5

  f5

  F

  f

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • jún. 04 – Deszy könyvajánlója
  jún. 06 – Angelika blogja
  jún. 08 – Insane Life
  jún. 10 – Kristina blogja
  jún. 12 – CBooks
  jún. 14 – Sorok Között
  jún. 16 – Dreamworld