Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Ferenczi Szilvia – A pormanó felbukkan

Én és egy mesekönyv? Mindezt közelebb a harminchoz, mint a húszhoz, tudva, hogy soha nem lesz saját gyerekem? A fene hitte volna, hogy valaha mesét fogok olvasni, de aztán jött Ferenczi Szilvia mesekönyve. Miután a Blogturné Klubban félreolvastuk a címét, és beindult a poéngyár, naná, hogy kíváncsi lettem. Aztán Ráduly Csaba csodálatosan szép illusztráció száz százalékig meggyőztek: nekem ez el kell.

a-pormano-felbukkan

Gyerekkorom óta nem igazán olvastam mesekönyvet, úgyhogy kíváncsi voltam, miként fogom mindezt felnőttként megélni. Olyan lesz, mint amikor megnézek egy mesét? Derogálni fog, ha egy-egy tanulságot a képembe nyomnak? Zavar majd maga a tudat, hogy ezt nyolc éves gyerekeknek ajánlja a kiadó? Egyáltalán tetszhet ez nekem? Ezek a kérdések zakatoltak a fejemben olvasás előtt. És mi lett a végeredmény?

a-pormano-01

Hű, gyerekek, én rég mosolyogtam ilyen jókat egy könyvön. Rettentő édes volt az egész, és maga a történet még felnőtt fejjel is teljesen élvezhető. A dramaturgiai ív rendben volt, átjött a mondanivaló, a tanulság, de ami ennél is fontosabb, az a hihetetlenül komplex fantáziavilág, amivel Ferenczi Szilvia megajándékozta az olvasóit.

a-pormano-02

A pormanó karakterei egytől-egyig imádnivalóak, különösen a szemtelen kis pormanó, aki miután bajt okoz, inkább lefekszik aludni, mert hát úgy kifáradt. A jóravaló kéményseprűt is imádtam, és a gyerekszereplők is meglehetősen aranyosak lettek. A sztori, miszerint az iskolában kell megtalálni, és megmenteni a bájos kis lényeket igazán jól lett kivitelezve, és a történet több pontján is felnevettem, mert annyira lehetetlenül vicces kalandokba keveredtek a szereplők.

a-pormano-03

A Pormanó felbukkan egy felnőtt fejjel is tökéletesen élvezhető és szerethető mesekönyv, tele imádnivaló szereplőkkel, lendületes történetvezetéssel és csodálatosan szép illusztrációkkal. Bátran ajánlom elolvasásra kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egy biztos, amint a rokonságban, vagy a baráti körömben nyolc évessé cseperedik egy gyermek, nem lesz rest felolvasni neki pormanó kalandjait.

a-pormano-04

FERENCI SZILVIA – A PORMANÓ FELBUKKAN – BLOGTURNÉ

  •  Nemrég jelent meg Ferenczi Szilvia első mesekönyve, A pormanó felbukkan. A gyönyörű illusztrációkkal ellátott műben a kis Vili és a rosszcsont pormanó közös kalandjairól olvashat szülő és gyermek egyaránt. A szórakoztató mesekönyvet a Blogturné Klub öt bloggere vette a kezébe. Éld át Te is velünk az élményt, és ne felejts el játszani sem, hiszen a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három mesekönyvet is kisorsolunk!

    a-pormano-felbukkan-btj

  •  Mennyire ismered a meséket? A mostani játékunk során a mesés tudásod kell latba vetned, hogy megnyerhesd a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyv egyikét! Minden állomáson egy híres mesehősről találsz képet, akinek a nevét írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. (A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni, a nyertes ha a sorsolás után 72 órával nem jelentkezik,  új győztest sorsolunk).

    aaa

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js