Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Alessandra Torres – Black Lies: Sötét hazugságok

Ez az egyik legkülönlegesebb könyv, amit valaha olvastam. Szerepel benne ugyanis egy csavar, amit elspoilerezni hatalmas bűn, így nagyon odafigyelek, hogy csak rébuszokban beszéljek, és nehogy lelőjem a poént. Egy dologra viszont már most fokozottan felhívom a figyelmet: ezt a könyvet el kell olvasni, és akkor is tovább kell haladni, ha netán idegesítene a hősnő, és a helyzet, amikbe keveredik, mert olyan meglepetés jön, ami nagyot üt!

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

Black_Lies

A történet a felső tízezer köreibe kalauzol. A hősnő, Layana, gazdag szülők gyermeke, mindig megfelelt az elvárásoknak, nem kapott sok szeretetet. Most, hogy végre megkapta az örökségét és saját milliói vannak, vesz egy tengerparti házat és találkozik egy okos, jóképű, izmos milliárdos pasival, aki imád nyalni, és változatos módon kielégíteni a nőt. Layana életében feltűnik egy másik férfi, Lee, aki mindenben Brandt ellentéte, mármint, viselkedésre, meg külsőre, de ja, izmos ő is, és nagyon jó az ágyban is. A nő mindkét férfibe beleszeret, és a helyzet egyre csak bonyolódik…

A könyv a lehető legtöbb klisét ellőtte, ezt kár lenne tagadni. Tesztoszterontól túlfűtött bikák, akiknek egyszerre öt menet meg se kottyan, hősnő, aki gyönyörű, és mindez a gazdagok világában, ahol a pénz az úr. A klisék dacára nagyon jól működött a történet, és ez a karaktereknek köszönhető. Erős , jól elkülöníthető és ütősen felépített szereplőket vonultatott fel a történet, és mindehhez hozzájön Torres jól olvasható, gördülékeny írói stílusa, no meg a remek megoldások, amiket felvonultatott a regényben. A végeredmény meg az, hogy imádtam!

Ahogy én elképzeltem: Layana | A fotón: Ana Layevska
Ahogy én elképzeltem: Layana | A fotón: Ana Layevska

A történet legnagyobb erőssége részemről Layana karaktere volt. Tiniként sok latin-amerikai telenovellát néztem, és ott találkoztam hozzá hasonló „főgonosz” karakterekkel. Nőkkel, akik szó szerint bármire hajlandóak voltak a céljaikért, átgázoltak, akin szerintük kellett, és nem igazán mutattak megbánást. Layanát pont ezek miatt szerettem annyira, jó volt végre nem egy tökéletes leányzónak szurkolni. Sokak szerint péklapát kategória, de én egyszerűen csak jól szórakoztam, különösen ahogy furfangos módon visszakaparintotta Leet Mollytól, és szó szerint mindent bevetett, amit nem szégyellt. Néha pedig a narrálásában olyan dolgai voltak, hogy az hihetetlen. Tipikus „főgonosz”, aki pont amiatt imádnivaló, hogy nem tökéletes.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

Miután eljött a nagy csavar, csak lestem és pislogtam nagyokat, mert nem voltam felkészülve rá. Sokan dícsérik a csavart, és tényleg jó ötlet, de részemről sokkal jobban csíptem a könyv első felét, mintsem a másodikat. Utóbbi sem volt rossz, és hát, Brandt nagynénje, Jillian bőven rápakolt Layana tetteire, de mégis, az első felét imádtam igazán a történetnek.

sotet-hazugsagok-lee
Ahogy én elképzeltem: Lee | A fotón: William Levy

Értékelés: 7/10

Mindent egybevéve ez egy szuper és egyedi könyv, amit el kell olvasni, és aminek esélyt kell adni. Jók a karakterek, jó a történet, a klisékkel is zseniálisan bánik az írónő, de ami a legjobb az egészben, Layana. No és a csavar, mert azért az se semmi.

Hogy tetszik a borító? Szexi és erotikus, pont amilyen a könyvhöz illik. Legjobban a betűtípust szeretem, nagyon jól néz ki a Black Lies felirat.

Kinek ajánlom elolvasásra? A nagyon részletes szexuális leírások miatt kizárólag tizennyolc év felettieknek. Egyébiránt a romantikus, erotikus kötetek szerelmesei ezt is csípni fogják.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

BLACK LIES – SÖTÉT HAZUGSÁGOK – BLOGTURNÉ

 • Nem minden az, aminek látszik. A Sötét hazugságok alcíme akár ez is lehetne. A Blogturné Klub négy bloggere most elindult, hogy felfejtse, pontosan mik is azok a sötét hazugságok a Könyvmolyképző Kiadó decemberben megjelent Rubin pöttyösében.
  Tarts velünk február 14-e és 20-a között, és ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.

  sotet-hazugsagok-banner

 • Mostani játékunkat a Sötét hazugságok címe ihlette!
  Minden állomáson találtok egy anagrammát – minden alkalommal egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben vagy a sötét vagy a hazugság kifejezés szerepel.
  Nincs is más dolgotok, mint kitalálni, mi is az egyes állomásokon keresett kötetek címe, és beírni azt a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
  Sok sikert a kutatáshoz! 😉
  (Előfordulhat, hogy az olyan betűket, mint például az “sz” vagy az “cs” különszedtük, és két betű lett belőlük, vagy fordítva.)

  a begy él ötfontos

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js