Home Könyvek listák Öt érv, hogy miért érdemes elolvasnod Az ötödik hullámot

Öt érv, hogy miért érdemes elolvasnod Az ötödik hullámot

Jövőhét csütörtökön debütál a Rick Yancey zseniális művéből készült Az ötödik hullám a mozikban. A könyvet tavaly olvastam, és egyszerűen imádtam, a kritikámban el is mondtam miért. Hogy még inkább arra buzdítsak mindenkit, hogy elolvassa ezt a csodás könyvet, íme, öt érv, hogy miért érdemes még a film megnézése előtt olvasni. Az idő rövidsége ne riasszon meg senkit, a könyv letehetetlen, egy-két nap alatt kivégezhető!

az 5 hullam

#1 – A zseniális háttérvilág

Nincs is jó disztópia egy pompásan felépített háttérvilág nélkül, ugye? Rick Yancey igazán nagyot alkotott, a világ egyszerűen borzasztó, még véletlenül sem szeretnék benne élni, és pont azért jó. A felépítése, az ok-okozati összefüggések zseniálisak, a csapások kivitelezése, az emberiség egymás ellen fordulása pedig brutálisan hiteles.

#2 – Cassie, a frenetikus hősnő

A könyv főszereplője, Cassie egyszerűen imádnivaló. Nagyon okos lány, aki pontosan felméri a helyzetet, és dacolva akár a legnagyobb veszélyekkel is bármit megtesz, hogy megmentse a kisöccsét. Nincs olyan jellemvonása, ami miatt ne csodálnám maximálisan Cassie-t. Chloe Grace Moretznél alkalmasabb színésznőt pedig nem is találhattak volna a karakterre!

az 5 hullam cassie

#3 – Evan és a titkai

A férfi főhősök közül Ben volt az, akit hamarabb megkedveltem, de így utólag belátom, Evan a legjobb karakter. Nehéz róla spoilerek nélkül beszélni, így csak annyit mondanék, hogy imádtam az összetettségét és a jellemfejlődését. Alig várom már, hogy filmen is viszont lássam!

#4 – Megborzongsz

A könyv tele van olyan momentumokkal, amikor az ember megremeg, mert belegondol abba a sok szörnyűségbe, ami ebben a disztópikus világban történik. Ahol gyerekekből csinálnak katonát, ahol ember embernek farkasa, és ahol a remény egy olyan luxus, amit nem sokan mernek megengedni maguknak. Néha jó megborzongani, ugye?

az 5 hullam evan cassie

#5 – Nem csak izgalmas, hanem néhol romantikus is!

A könyv javarészt izgulós, mert mindig váratlan helyzeteket teremt az író, és hát a világ is annyira durva, hogy sose tudhatjuk, mi lesz a kedvenc szereplőnkkel. Az izgalmak mellett jelen van viszont a romantika is, ami ilyen kis mértékben pont szerethető, és tök jól bele van építve a regénybe.

Még több érvre vágysz? Olvasd el a könyvkritikám!

RICK YANCEY – AZ ÖTÖDIK HULLÁM – BLOGTURNÉ

 • Rick Yancey lehengerlőt alkotott a Földet öt hullámban elözönleni készülő földönkívüli invázióval. Január 14-től a mozikba is betör Az ötödik hullám, ám addig is a Blogturné Klub 9 bloggere indul turnéra a történettel. Kilenc állomáson keresztül ismerhetitek meg a történetet, érdekességeket tudhattok meg a könyvről és a filmről, hogy lélekben együtt készülhessünk a filmpremierre!
  És ez még nem minden! Ha ügyesek vagytok, a könyv két példányának egyikét is megnyerhetitek!

  az-otodik-hullam-btk

 • tatyoTe mit vinnél magaddal, ha az életedért folytatott küzdelemben magadra maradnál? Mi kerüljön a túlélőcsomagba? Mi segítünk!
  Minden állomáson újabb kellék kerül a pakkodba, és ha ügyesen csomagolsz, Tiéd lehet a könyv két példányának egyike.
  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít. A nyerteseket e-mailben is értesítjük, innentől 72 órán belül várjuk a jelentkezést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  Svájcinak hívjuk, de tudja bárki, miér?

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 01.10 Media Addict
  01.13 Letehetetlen
  01.15 Kelly & Lupi olvas
  01.16 CBooks
  01.17 Deszy könyvajánlója
  01.18 MFKata Gondolatai
  01.20 Tekla Könyvei
  01.22 Dreamworld
  01.24 Könyvszeretet