Home Könyvek listák Íme a 6 kedvenc fantasy/disztópia Young Adult könyvem 2018-ból!

Íme a 6 kedvenc fantasy/disztópia Young Adult könyvem 2018-ból!

A legtöbb könyvemet bizony Young Adult témában olvasom, azok közül is a szelídebb fantasy, és a disztópia az egyik kedvenc műfajom.

Ki is válogattam, hogy eme kötetek közül mely hat tetszett a legjobban az idei olvasmányaim közül. Egy biztos: bármelyiket ajánlom elolvasásra!

6. Dhonielle Clayton – The ​Belles – A szépség ára

Ami ebben a könyvben a legjobban megfogott, az a világ, amit kitalált az írónő. Itt alapvetően minden ember szürkének születik, egyedül a Belle lányok tudnak bárkit széppé varázsolni, és ez a gazdagok privilégiuma. A kötet pedig ebből fakadóan izgalmas, elgondolkodtató, remek tükör a mi társadalmunkra, a hősnőjét pedig egyenesen imádtam.

5. Victoria Aveyard – A király ketrece

A Vörös Királynő sorozat a szívem egyik csücske, viszont a második része nem tetszett annyira. Szerencsére A király ketrecével visszatért a színvonal, a kötet baromi izgalmas, akciókkal teli és elgondolkodtató lesz. Egyszerűen mindent szerettem, a karaktereit, az érzelmeket, a jól átgondolt történetvezetést. És a világa még mindig zseniális.

4. Marie Lu – The Young Elites: Az ifjú kiválasztottak

Ez volt az a könyv, amit a főszereplője miatt imádtam nagyon. Alina ugyanis korántsem tökéletes, csinál gonosz és rossz döntéseket, de végig kedvenc maradt. Ráadásul a romantikus szál sem volt rossz, a felépített világ mindent vitt, és külön kiemelendő Teren, az egyik legjobban megírt és eltalált könyves gonosz, akihez valaha szerencsém volt.

3. Eszes Rita – Rókatündér

Hű, de szerettem ezt a könyvet! Pedig én nem rajongók japánért, de Midori, a rókatündér (azaz kicune) története teljesen megfogott. Jó volt elmerülni egy idegen kultúrában, imádtam a különleges írásmódot, a karaktereket, a megannyi morális dilemmát, amit a könyv felvetett, és a romantikus szál is szupercuki volt. Ami nekem még nagyon emlékezetes, a fiú-lány barátság prezentálása, olyan jó ilyenről is olvasni!

2. Cassandra Clare – Árnyak ura

Az Éjfél kisasszony után Clare nem lasssított, továbbra is mesterien szövi az árnyvadász-világ szálait. A legtöbb karakterét imádom, az ötleteit és a történetszálait dettó, ráadásul olyan brutális függővég volt, hogy kaparom a falat a folytatásig. Amit pedig külön szerettem, hogy többször visszatértek a korábbi könyvek mellékszereplői is.

1. S.J. Kincaid – A kárhozott

Sok disztópiát olvastam már, de A Kárhozott nagyon kimagaslik a mezőnyből. Egyszerűen vérprofi ez a könyv, egy rossz gondolatom nincs róla. Imádtam minden egyes sorát, tényleg. Ajánlom az értékelésem, ott már ömlengtem. És igen, nagyon ajánlom elolvasásra.