Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: C.J. Roberts – Megigézve a sötétben

Emlékszem, amikor tavaly olvastam a sorozat első részét, a Fogoly a sötétbent, az mélységesen felkavart és megbotránkoztatott. Korábban sose pipáltam még ehhez hasonlót, és sokszor úgy éreztem, hogy nem jó dolog, ha ez nekem tetszik. Tele voltam kusza érzésekkel, és éppen emiatt vártam a második kötetet. Képtelen voltam elengedni Liv és Caleb történetét, tovább akartam folytatni, újra elmerülni a regény borzasztó világában, amit egyes pontjain túlságosan szerettem.

megigezve_a_sotetben

Nem tudom, hogy velem történt-e valami az elmúlt egy év során, de a Megigézve a sötétben korántsem vágott annyira mellbe, mint az előző része. Nem fojtogatott olvasás közben a levegő, nem éreztem, hogy annyira sajnálnám Livet, vagy igazán, teljes szívből gyűlölve szeretném Calebet. Tetszett a kötet, mert nem mondanám, hogy rossz, csak nem sikerült fokozni a tétet, elmaradt az igazi megbotránkoztatás. Vagy csak annyira felvitte a Fogoly a sötétben azt a bizonyos lécet, hogy azt mondom „köszi, ezt még benyelem?„.

De igazából az is lehet, hogy pont az tűnt fel a folytatásból, ami az első részben olyan fontos volt: a feszültség. Akkor még joggal aggódhattam Olíviáért, hogy túléli-e, mi lesz vele. Most ez a faktor nem volt meg, hiszen már a regény elején kiderül, hogy Olívia egy kórházban van, és az FBI akarja kivallatni. Aggódnivalónak az van, hogy Caleb meghalt-e, de van harmadik rész, ami róla szól, tehát bocsi C.J. Roberts, de hülye leszek aggódni. A regény során pedig Liv elmeséli mi történt vele Mexikóban, de az egész olyan faramuci, ahogy a perverz orvosának és zsarunak tárgyalja ki a szexuális részleteket. Hiteltelen és fura. Feszültség pedig nulla.

Ahogy én elképzeltem: Liv | A fotón: Nina Dobrev
Ahogy én elképzeltem: Olívia | A fotón: Nina Dobrev

Persze Mexikóban sok gáz dolog történt Livvel, némelyiken nagyon felhördültem, mint amikor a rabszolgáknak négykézláb kellett közlekedniük, vagy nyilvános orgiákba kellett bocsátkozni. Most inkább a lelki megaláztatás játszott szerepet, de ez se vágott mellbe, mert egyértelmű volt, hogy Caleb szerelmes Livbe, tudtam, hogy nem lesz eladva szexrabszolgának, és bármennyire is szemétkedik vele „a mester”, akkor is boldog lehet a végük. A feszültség tehát minden szempontból hiányzott a könyvből, és ezt nagyon megsínylette a történet.

Azért voltak olyan részei is, amiket szerettem. Érdekesek voltak például a mellékszereplők, a Felipe – Kölyök – Celia hármas nagyon odarakta magát, róluk szívesebben olvasnék még külön is. Caleb személyiségfejlődése (ha beszélhetünk egyáltalán ilyenről), is jól lett ábrázolva, és működtek a regényben a nagy jelenetek. Az erotika megkapóan érzéki volt, de nem ment át a vulgaritásba, aminek örültem. Liv is szimpatikusabbá vált ebben a részben, és meg tudtam érteni a kusza érzéseit. Azt pedig külön szerettem, amikor itt-ott kiállt magáért, az álmaiért, a jövőjéért.

Ahogy én elképzeltem: Caleb | A fotón: Travis Fimmel
Ahogy én elképzeltem: Caleb | A fotón: Travis Fimmel

Értékelés: 6/10

Az előző részhez képest mindenképpen csalódásnak éltem meg a könyvet, de ha önmagában nézem, akkor belátom, nem volt ez rossz, és akadtak benne így is jó ötletek. Kíváncsian várom a következő részt.

Hogy tetszik a borító? Nagyon kifejező, imádom az egyszerűségét.

Kinek ajánlom elolvasásra? Kizárólag tizennyolc éven felüli felnőtt olvasóknak!

CJ ROBERTS – MEGIGÉZVE A SÖTÉTBEN – BLOGTURNÉ

  • A napokban jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál  A sötét páros sorozat várva várt második része, mely a Megigézve a sötétben címet viseli.  C.J. Roberts feltette a koronát a sorozatra azzal, hogy Caleb szemszögéből megírta a befejező részt is, az Epilógust, amit a kiadó az olvasók nagy örömére a második résszel egyidőben  helyezett a könyvesboltok polcaira, tehát máris rendelhető, kapható. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei egy összevont turné keretében mutatják be a könyveket, ez alkalommal egy kivételesen könnyű játék kíséretében, hogy a felnőtt olvasók ezúttal ne a blogokon éljék ki játékos kedvüket. A nyeremény ezúttal is 3-3 példány mindkét kötetből. Sok szerencsét!l

    megigezve-btk

  • A Megigézve a sötétben könyveket  egy nagyon egyszerű játékkal nyerhetik meg a felnőtt olvasók. Arra kell válaszolni, hogy melyik két országban játszódik a sorozat: ez az első részből kiderül,  így azoknak szeretnénk kedvezni, akik már elkezdték  a sorozatot, de persze némi utánajárással bárkinek elérhető az információ. Kérjük  kitölteni a rafflecopter doboz megfelelő sorait.  A sorozat harmadik részéért új játék és új rafflecopter doboz lesz elérhető 12.08-tól.
    Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

    a Rafflecopter giveaway
    //widget-prime.rafflecopter.com/launch.js