Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Simone Elkeles – A vonzás szabályai

Annyira imádtam a Tökéletes kémiát, mégis, éveket vártam, hogy tovább olvassam a Fuentes testvérek történetét. Az okát ne kérdezzétek, magam sem tudom, de egy biztos: megérte a várakozás, A vonzás szabályai pedig még a Tökéletes kémiánál is jobban tetszett. Carlos karaktere egyszerűen zseniális, az a típus, akit megpofoznál annyira nagyképű, de mégis, olyan jól áll neki… Szóval jah, most már totálisan megértem miért tartja mindenki könyves álompasinak a srácot. Totálisan megérdemli!

a-vonzas-szabalyai

A történet pár évvel a Tökéletes kémia után folytatódik. Carlos visszatér Mexikóból, Alexnél lakik aki az egyetem mellett egy műhelyben dolgozik, és együtt van Brittanyvel. Carlos találkozik egy különleges lánnyal, Kiarával. Hamar kiderül a lányról, hogy szereti a kihívásokat, autószerelésben verhetetlen és alaposan felvágták a nyelvét. Amikor Carlos bajba kerül, nem vár helyről kap segítséget, és idővel rátalál a szerelemre, és jó úton jár, hogy Alex nyomdokaiba lépjen, bármennyire is írtózik tőle.

a-vonzas-szabalyai-04

Rég olvastam már ennyire szabadszájú könyvet. Carlos végigkáromkodta a sztorit, de nem bánom, mert egyszerűen ez passzolt a személyiségéhez. Mondjuk éppen emiatt sajnálom, hogy néha karakteridegen volt a narrációja, például amikor azt írta, hogy ő egy vagány gyerek és megoldja a dolgokat. Egy vagány gyerek pont nem mondja magáról, hogy vagány. Még gondolatban sem. Ettől az apróságtól függetlenül Elkeles ismét nagyot alkotott, Carlos gondolatai és tettei férfiasak voltak, a két nézőpont pedig totálisan elkülönült egymástól.

a-vonzas-szabalyai-01

Kiarát is üdvözlöm a badass, jófej YA hősnők között. A karaktere eszes, vicces és nem riad vissza a kihívásoktól, ráadásul az autószerelés még egyedibbé tette. Egyszerűen Kiara az a lány, akibe bármely fiú bele tudna szeretne, ha megadná neki az esélyt, és most komolyan, ki ne akarna a legjobb barátja lenni? És ami a családját illeti, ajj, de szerettem őket. Legjobban a kisöcsit, Brandont bírtam. Neki az összes jelenete haláli volt, Carlossal és Kiarával egyaránt. De az apuka is odacsapott, pláne a regény végén.

a-vonzas-szabalyai-06

A mellékszereplők közül naná, hogy Tuckot bírtam a legjobban. Ő volt Kiara legjobb barátja, aki történetesen meleg, hatalmas a dumája és talán ő volt az egyetlen, aki egy pillanatra sem ijedt meg Carlostól, és képes volt beszólni neki a legváratlanabb helyzetekben is. Igazi humorbomba a srác, a Carlossal való interakcióin még most is röhögök, elég csak rágondolnom. Amikor pedig Kiarát támogatta, hát meg tudtam volna zabálni a srácot. Olyan szívesen olvasnék róla is egy spin-off sztorit, kár, hogy erre nem került sor.

a-vonzas-szabalyai-05

Azt viszont sajnáltam, hogy már megint jött a drog és a bandaháborúk, no meg az ebből való menekülés. Persze valahol érthető, Carlos már belekeveredett a Tökéletes kémiában, az, hogy nem szabadul könnyen várható volt, csak egyszerűen kicsit idegölő volt, hogy már megint ugyanaz jelenti a főbb problémát. Jobban örültem volna, ha a beilleszkedés, a kultúrális különbségek, egy esetleges verekedés miatt kerül Carlos a professzor kezei alá, és nem mert ismét gond van a bandaháborúkkal. Persze, nem mondom, izgalmas jelenetek lettek, leginkább a vége felé, de akkor is. Remélem a Láncreakcióban már nem kerül szóba mindez.

a-vonzas-szabalyai-03

Értékelés: 9/10

Néhány apróbb hibától eltekintve nagyon szerettem a regényt. Izgalmas és különleges, írtó jól megírt főszereplőkkel, könnyed romantikával némi akcióval és rengeteg humorral.

Hogy tetszik a borító? Jajj, hát én nagyon szeretem, pláne mert a könyv egyik legaranyosabb pontját eleveníti fel.

Kinek ajánlom elolvasásra? Young és New Adult kedvelők előnyben! Szerintem fiúknak is tetszhet a könyv, aki szívesen olvas VP-t, az imádni fogja ezt is. Mindenképpen érdemes megadni az esélyt a Fuentes tesóknak!

SIMONE ELKELES – A VONZÁS SZABÁLYAI – BLOGTURNÉ

tokletes

Tökéletes kémia:

Vonzás szabályai:

Láncreakció


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading