Home Hírek Tragédia: öngyilkos lett a Nyomás alatt írója, Ned Vizzini!

Tragédia: öngyilkos lett a Nyomás alatt írója, Ned Vizzini!

Az idei év egyik legnagyobb kedvence volt a Nyomás alatt című regény, így kíváncsian kerestem némi érdekességet, amit megírhatok. Ekkor akadtam rá a tragédiára: Ned Vizzini, a Nyomás alatt írója öngyilkos lett!

Aki ismeri a regényt tudhatja, hogy Vizzini a saját életéből merítette a történetet: fiatalon ő is öngyilkosságot fontolgatott, majd akárcsak a regényhőse, öt napot töltött egy pszichiátrián, ami helyre tette őt, és beindult a karrierje is.

Vizzini több neves újságnál dolgozott, olyan tévésorozatok készítésében vett részt, mint a Last Resort és a Teen Wolf, és a regényei is sikeresek voltak. A Nyomás alattból például sikeres film készült Emma Roberts főszereplésével, de más regényei is nagy kritikai elismerésre tettek szert. Emellett tiniknek is tartott írói workshopokat, amiket nagyon szeretett.

A képen Ned Vizzini | Béke poraira

Az író viszont mégsem tudta legyőzni a saját démonait, súlyos depresszióban szenvedett, végül 2013. december 19-én öngyilkos lett, mindössze harminckét évesen. Az író testvére, Daniel azt mondta, a szüleik épületének a tetejéről vetette le magát. A férfit felesége, Sabra, és közös fiúk, Felix gyászolja.

Szörnyű még a gondolat is, hogy egy ennyire tehetséges fiatalembert ragadott magával a depresszió. Iszonyatosan mélyen lehetett, ha már csak a halált látta az egyetlen kiútnak. Nyugodjék békében, a munkája örökké velünk él.

* Ha te is depressziósnak érzed magad, és segítségre van szükséged, keresd az ingyenesen hívható lelkisegély szolgálatókat. Klikk ide a telefonszámokért. Sose félj segítséget kérni, mert életet menthet! *