Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Kiera Cass – A Koronahercegnő

a-koronharcegno-kiera-cassNagyon vártam már, hogy végre elolvassam a Párválasztó sorozat negyedik kötetét. Kicsit tartottam is tőle, mert elég vegyes véleményeket hallottam az új trilógia kezdetéről. Nagy meglepetésemre a Párválasztó sorozat legjobb kötetét tarthatom a kezemben, és konkrétan elaléltam attól a szuper élménytől, amit Kiera Cass prezentált előttem. Nem tudok, és nem is akarok belekötni a könyvbe.

A sztori húsz évvel Az igazi után játszódik, és mondhatni új sorozat a sorozaton belül. A főszereplő immáron America és Maxon lánya, Eadlyn, akinek Párválasztót rendeznek. Az erős, akaratos és sokszor önző lánynak helyt kell állnia a Párválasztón, amit a pokolba kíván, miközben az országot belső harcok dúlják, hiszen ahogy várható volt, nem fogadta mindenki kitörő örömmel a kasztok eltörlését.

a-koronahercegno-eadlyn

A könyvet azért is szerettem annyira, mert végre egy nem tökéletes hősnővel találkoztam. Eadlyn tisztában van a saját hibáival, csak sokáig nem tesz ellene. Sokszor kiállhatatlan, beképzelt és idegesítő, miközben nem mindig érti, mi a környezete baja a viselkedésével. Alapjáraton kedves, érzékeny és tisztességes, de emellett annyira emberi és esendő. Teljes mértékben azonosulni tudtam vele, hiszen ő sem tökéletes, hanem csak egy ember akinek vannak jó és rossz tulajdonságai, de azon küzd, hogy a jó legyen előtérben.

a-koronahercegno

Nagyon érdekes volt az is, hogy most egy hercegnő állt a Párválasztó középpontjában. Oda meg vissza voltam Eadlyn gondolataitól, és annyira sajnáltam őt, amikor szóba került a női egyenjogúság hiánya, és másként ítélték őt meg ugyanazokért a tulajdonságaiért, amiket egy férfiben tisztelnének. Nagyra becsülöm az írónőt, hiszen felvállalta ezt a témát, ami napjainkban is elég égető probléma. Sajnos még mindig nem beszélhetünk teljes mértékben a női egyenjogúságról, ezért jó, ha a regények is szót ejtenek erről.

a-koronahercegno-ean

A történet dramaturgiai íve izgalmasan volt felépítve. Folyamatosan kaptam az új információkat, egyre több minden derült ki a kérőkről és persze a palota népéről. Kifejezetten eseménydúsnak ítéltem meg a kötetet annak ellenére is, hogy nem mindig történt olyan nagy volumenű dolog, de mégsem unatkoztam a könyv olvasása közben, mert a karakterek megismerése hajtott, és persze egyre kíváncsibbá, izgatottabbá tett maga a Párválasztó, a randevúk, Eadlyn folyamatos változása és a frappáns beszólások.

a-koronahercegno-hale

A Koronahercegnő nagy előnye, hogy nem lehet biztosan tudni melyik srác lesz a győztes. Korábban egyértelmű volt kit választ America, itt viszont nem lehet száz százalékig azt mondani, hogy Kile lenne a győztes, netán Fox, Henri, vagy Erik, aki titkos befutóként arathat diadalt. Nagyon izgalmas így a kötet, mert az egyik fő kérdésről nem hullott le a lepel, így még jobban várom a következő rész megjelenését és persze Eadlyn életének a további alakulását.

a-koronahercegno-holden

A széria régi rajongóinak azért is lehet izgalmas a kötet, mert felbukkannak benne a régi szereplők, rengeteg a visszautalás az előző könyvekre, például a Camille tiszteletére rendezett bál. Kiera Cass mégis okosan csinálta, hiszen aki nem ismeri az első három részt, úgy is élvezheti A Koronahercegnőt, de a széria rajongói kapnak egy csomó kikacsintást, no meg somolyoghatnak, hiszen ütős kis titkok tudói a szereplők háttét illetően.

a-koronahercegno-leeland

Értékelés: 10/10

Maximálisan élveztem a könyv elolvasását. Remekül szórakoztam rajta, értékeket adott át, és ha mondhatok ilyet, talán még az előző köteteknél is jobban tetszett. Eadlyn egyedi hősnő, akivel türelmesnek kell lenni, hogy igazán megérthessük és megszerethessük. Érdemes megadni az esélyt.

Kinek ajánlom elolvasásra? A Párválasztó olvasóinak és a Nagy Ő egykori nézőinek mindenképpen.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading