Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jessica Sorensen – Callie, Kayden és a megváltás

Az egyik kedvenc olvasmányom volt nyáron a Callie, Kayden és a véletlen. Persze, a kritikámban leírtam, hogy az összes szereplő halmozottan hátrányos, és mindenki valamilyen súlyos titkot őriz és mély sebeket, de hát, pont ettől üt az egész. Pont ettől más. Olyan mély lelki problémákat feszegetnek, amit egyszerűen jó olvasni, még úgy is, hogy nekem is legalább annyira fáj, mint a szereplőknek.

callie-kayden-es-a-megvaltas

Az első rész egy cliffhangerrel ért véget, így izgatottan kaptam a folytatásért. Szerencsém volt, ez a rész is odacsapott, de nem ért véget olyan durván, így nyugiban kivárhatom a harmadik részt. A Callie, Kayden és a megváltás tényleg a megváltásról szólt. A már megismert problémákat boncolgatták, Callie-nek el kellett mondania a szüleinek a Caleb-sztorit, Kaydennek pedig kipakolnia a családi zűrjéről és elfogadni, hogy nem ő a hibás. Csak így nyerhetnek mindketten megváltást.

Nagyon tetszett ez a kötet is, különösen az, hogy nem egyik napról a másikra múltak el a bajok. Sőt, el sem múltak teljesen, mert ha valaki éveken át attól könnyebbül meg, és csak úgy tudja elzárni a fájó érzéseit, ha megvágja magát, sajnos nem fog leszokni róla pár nap alatt. Kayden vívódása nagyon magával ragadott, átéreztem a fájdalmát, a nehézségeit, és az útkeresését.

jessica-sorensen-kayden

Callie most már elég erős lett, hála a csodálatos Sethnek, no meg a szerelemnek. Így nála kicsit másként jelentkezett a megváltás iránti vágy. Üdítő volt látni, hogy az első kötetben megismert, kicsit gyenge lány immáron erős nőként néz szembe a múlt démonaival, és próbál segíteni élete szerelmének, hogy végre boldogok lehessenek együtt. Persze, megvoltak Callie nehézségei is, de megjelentek nála az erősségek is. Például amikor felugrott Kaydenre, és majomként csimpaszkodva belé érte el, hogy ne legyen verekedés, az nagyon megindító jelenet volt. Calliet ha lehet még jobban szeretem, mint eddig.

Volt egy nagyon érdekes gondolat a könyvben, amivel elég sokat foglalkoztak. Adott ez a két nehéz sorsú fiatal, akik egymásban lelnek menedéket. Mindkettejüket üldözik a múlt démonai, és együtt élhetik túl. Ez így nagyon szép gondolat, de mi történik akkor, ha mindez hirtelen vége szakad? Ha a vagdosás és a hányás helyett szerelem van, ha egy új szerre cserélik le a régit? Leginkább Kayden gondolkodott ezen, és tetszett, hogy ez is felötlött benne, majd megrágta és levonta a következtetéseket.

A mellékszereplőkre, nevezetesen Luke-ra és Sethre szerencsére most kicsit több idő jutott, már nagyon várom, hogy elolvashassam a saját köteteiket. Nagyon megszerettem a srácokat, öröm lesz látni, hogy ők miként találják meg a boldogságot. Egyet viszont írtóra sajnálok. A regény végén van egy jelenet, ahol Callie, Seth és Greyson elmennek szórakozni. Sajnos mindezt elintézték három mondattal, pedig úgy megnéztem volna a teljes jelenetet, annyira szeretném már megismerni Greysont… No de az önálló kötetükben! Csak bírjam ki addig 🙂

couple-in-the-rain-158096

Értékelés: 10/10

Szerintem ez a könyv isteni, még jobban is tetszett, mint az első rész. A szereplők hihetetlenül szimpatikusak, a mű igazán realista lett. Nem kendőzte el az igazságot, megmutatta, milyen nehéz is az út a megváltásig, és mennyit kell harcolnia Callienek és Kaydennek, hogy megmenthesse őket a szerelem, és elég erősek legyenek a továbblépéshez. Csodálatosan szép történet.

Kinek ajánlom elolvasásra? Elsősorban a romantikusabb lelkületű, tizenhat éven felüli olvasóknak. Érdemes esélyt adni azoknak is, akiket talán nem láncolt magához az első rész. A New Adult szerelmeseinek pedig jó hír, hogy több romantikus-erotikus jelenet is helyett kapott a könyvben!

JESSICA SORENSEN – CALLIE, KAYDEN ÉS A MEGVÁLTÁS – BLOGTURNÉ


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading