Home Könyvkritika Könyvkritika: Richard Paul Evans – Hol lehet Noel?

Könyvkritika: Richard Paul Evans – Hol lehet Noel?

Amikor a kezembe akadt ez a könyv, nem hittem volna, hogy az én világom, és nekem is elnyerheti a tetszésem. Aztán amikor elkezdtem olvasni, hamar rájöttem mekkorát tévedtem, hiszen egy nagyon jól olvasható és szerethető műről van szó.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva beszerezheted! *

A legjobban az elején a hétköznapiasság tetszett: adott egy szegény srác, akinek abba kell hagynia az egyetemet. Hiába volt régen bálkirály, most mégis tragédia az élete, és még az édesanyja is meghal. Aztán ahogy felbukkant Macy, a női főhős, úgy vált egyre izgalmasabbá a sztori.

Annak ellenére, hogy Macy nem volt egy hétköznapi lány, és a háttértörténete sem volt mindennapi, mégsem veszítette el a kezdeti báját a történet, a hétköznapiasság megmaradt, én végig azt éreztem, ez akár velem is megtörténhetne, akár én is találkozhatnék ilyen hirtelen a szerelemmel. Akár én is lehetnék Macy vagy Mark, vagy Joette vagy bárki más a történetből. Akár ismerhetem is őket, talán az ismeretségi köröm is hasonlókat él át, és én nem is tudok róla.

Pont ez az emberi dolog tetszett benne nagyon, mert úgy ábrázolt hétköznapi embereket nem hétköznapi háttértörténettel, hogy nem tudtam nem izgulni a szereplőkért és megszeretni őket. Nálam ez fontos szempont, és ebben jól szerepelt.

Hiányosságként annyit tudnék megemlíteni, hogy minden szereplő ugyanúgy beszélt. Nehéz párbeszédeket írni, nehéz különféle nyelvezettel felvértezni a karaktereket, de ha az összes szereplő ugyanolyan szépen, kimérten és magas szókinccsel beszél, az nem feltétlenül jó. Mert értelemszerűen másképp beszél egy autószerelő, egy lány, aki kábé az utcán nőtt fel, és egy srác is, aki falja a könyveket.

Értékelés: 10/8

Jó olvasmány és szerethető könyv, remek történettel és igazán emberi karakterekkel, tényleg ajánlom elolvasásra mindenkinek. Szerintem karácsony környékén érdemes elővenni, lévén sok benne az utalás az ünnepre, és eleve annak a környékén játszódik.

Hogy tetszik a borító? Szerintem gyönyörű, és jól illik a könyv hangulatához is. Egyedül azt sajnálom, hogy a könyv mérete nem egyezik a Könyvmolyképzős regényekével.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a romantikus, karácsonyi sztorikat, ezt imádni fogod.