Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Rachel Hawkins – Démonüveg

demonuvegVégre, megjelent a Hex Hall második része! Már nagyon kíváncsi voltam a folytatásra, mivel az első kötet nagy cliffhangerrel végződött. Nagy meglepetésemre nem sok mindenre emlékeztem, néhol agyaltam is, hogy most ki-kicsoda, és mi is történt az előző részben. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem hagyott bennem mély nyomot a Hex Hall, hanem azt, hogy ez egy elég komplex könyv, amiben sok olyan apróság van, ami aztán később vált fontossá. Az ilyet pedig szeretem, pláne amikor idővel felveszem a fonalat és bekapcsolódom.

A történet: A második kötet onnan folytatódik, ahol az első véget ért. Sophie és Jenna Angliába utaznak Sophie apjával, hogy megtanulja kezelni a lány a démoni erejét. Velük tart Cal is, mert rá más szempontból van ott szükség. (Hogy miért, az kábé ki sem derült). Angliában van ám Archer is, akit mindenki keres, hiszen ő egy áruló prodigium, A Szem legerősebb fegyvere.

A szerelmi háromszög: Bizony, ez a könyv sem úszta meg a szerelmi háromszöget. Sajnálom ám, mert lassan kezdem unni, hogy mindenütt ezzel találkozom, de hát, van ez így. Hála a közös utazásnak, Sophie még jobban felfigyelt Cal-re, pláne miután kiderült, hogy eljegyezték őket pár évvel ezelőtt. De Sophie akkor is Archerbe szerelmes. Emiatt pedig akadt egy csomó ütős pillanat, a közös jeleneteiket egyszerűen imádtam, ahogy Sophie vívódásait is, hogy most higgyen a srácnak, aki elárulta a fajtársait, vagy meneküljön a szerelem elől.

Kíváncsi lettél? 18% kedvezménnyel online megrendelheted –   Papírkiadás
Ahogy én elképzeltem: Sophie | A fotón: Adelaide Kane
Ahogy én elképzeltem: Sophie | A fotón: Adelaide Kane

Vámpírakadémia feeling: Míg az első kötet ezt úgy-ahogy levetkőzte, itt aztán maximálisan visszatért a feeling. Nem bánom, mert imádom a Vámpírakadémiát, úgyhogy örültem, hogy valami emlékeztet rá. Szerencsére nem éreztem mindezt lopásnak, arra zabos lettem volna.

A srácok: Mint minden szerelmi háromszögnél, itt is elgondolkodtam azon, hogy Cal, vagy Archie a jobb választás. Sajnos a Hatodik érzékkel ellentétben itt nagyon egyértelművé tette a szerző, hogy kire esik majd Sophie választása, de ez nem jelenti azt, hogy ne hoztam volna meg a saját döntésem. Mivel Archie-t jobban megismerhettem, betekintést nyerhettem az életébe, a csípős poénjaiért továbbra is oda vagyok, naná, hogy mellette teszem le a voksom.

A mellékszereplők: Nem dolgozik sok karakterrel a szerző, de akikkel igen, azokat viszonylag jól kifejt. Nagyon tetszett, hogy még jobban megismerhettem Jennát, a leszbikus vámpírt. Kifejezetten örültem, amiért egy ilyen szereplő is felbukkanhat egy YA könyvben, ráadásul tök normálisan ábrázolva. Sophie apját is imádtam, és eleve az egész tanácsot. Érdekesek és ellentmondásosak voltak egyszerre a karakterek, és ez tetszik, mert ez okozta a legtöbb izgalmat.

Ahogy én elképzeltem: Cal | A fotón: Keegan Allen
Ahogy én elképzeltem: Cal | A fotón: Keegan Allen

A rejtély: Akárcsak az első kötet, így a Démonüveg is kapott egy fő rejtélyt, Alice ügyét, amin el lehetett gondolkodni. Méghozzá nagyon. Nem akarok belemenni a spoilerekbe, így csak annyit mondok, hogy ez a mostani talán még érdekesebb is volt, mint az előző. Most már sokkal nagyobb a tét, a Szem egyre több áldozatot követelő akciókat hajt végre, és mindeközben olyan változások mennek végbe a világban, amik egyszerűen hű. (És itt is jelentkezett a Vámpírakadémia feeling).

A kötet végi cliffhanger: Figyelem, ebben a bekezdésben spoileres leszek! Már megint kapkodtam a fejem, hogy mi a fene történt itt. Nagyon bejött az egész. A rejtély felfedése, az, ahogyan Sophie elmenekült, Cal visszament a házba megnézni, hogy ki élte túl a támadást. Nagyon bejött az egész lezárás, szokás szerint ledöbbentem, a szellemesdit ezerrel élveztem, ráadásul szó szerint izgultam Sophie és a többiek életéért, így még nagyobbat ütött az egész. Most megint úgy jártam, mint tavasszal, a bődületes cliffhanger miatt úgy olvasnám már a folytatást!

Értékelés: 8/10
Néhol volt egy kis lejtmenet, amikor unalmasabb tónusba váltott a szöveg, de alapvetően ez egy nagyon jól felépített könyv, aminek maximálisan élveztem az elolvasását. A rejtély odacsapott, a romantikus rész, Sophie és Archer szenvedése/évődése annyira élettel teli volt, a mágikus világ pedig továbbra is imádnivaló.

Kinek ajánlom elolvasásra? Akinek tetszett az első kötet az nyugodtan vesse rá magát, mert ez még attól is sokkal jobb. Ja, és a Vámpírakadémia rajongói ugye már olvassák a Hex Hallt?

Kíváncsi lettél? 18% kedvezménnyel online megrendelheted –   Papírkiadás
Ahogy elképzeltem: Archie | A fotón: Zac Efron
Ahogy elképzeltem: Archie | A fotón: Zac Efron

Rachel Hawkins – Démonüveg – Blogturné