Könyvkritika: Tillie Cole – Ezer csók

Könyvkritika: Tillie Cole – Ezer csók

4
Oszd meg!

Nehéz erről a könyvről beszélni. Nehéz, mert két érzelem keveredik bennem a legerősebben. Imádtam, de eközben kissé haragszom is rá, mert nem sokon múlt, hogy ne fejezzem be a könyvet. Az eleje ugyanis annyira unalmas volt, hogy félbe akartam hagyni. Szerencsére a buszon nem volt nálam más könyv, a telefonom eléggé le volt merülve, így nem tudtam rajta a Goldberg családot nézni, így maradt az Ezer csók.

Nagyon fel kellett szívnom magam ahhoz, hogy túlverekedjem magam a “múlt” részen. Poppy és Rune ugyanis vagy száz oldalon meséli az előzményeket, amiben nem igazán történt semmi. Az írónő megmutatta, hogy már gyerekkoruk óta mennyire szeretik egymást a főhősök, hogy számukra nincs is élet a másik nélkül. Pár főbb konfliktust is felvázol ez a száz oldal, de a lényeg igazából csak annyi, hogy elhiggyük, ezek ketten őrült szerelmesek.

Szerencsére a cselekmény beindult, de nagyon sok idő kellett neki hozzá. Amint eljutottunk a jelen részhez, már eljött a jó rész. Akkor és ott megértettem azt, hogy miért imádják ennyien ezt a könyvet. Onnantól már én is nagyon szerettem a regényt, de nem tagadom, ha utólag visszagondolok az Ezer csókra erősebb lesz bennem az első száz oldal kellemetlen emléke, mint az utolsó három-négyszáz oldal száz százalékos tökéletessége.

Mert igen, tényleg tökéletes volt a jelen rész. Rune ugyanis visszatért a városba, és ahogy kiderült Poppy titka, az mindent megváltoztatott. Nem akarok spoilerezni, de utána tényleg eljött a kánaán, és ezzel együtt az érzelmi hullámvasút is. Az írónő nagyon jól csavarta utána a szálakat, és elképesztően szép gondolatokat adott át az életről, a szerelemről.

Külön szerettem a történet karakterfejlődéseit, a legnagyobb kedvencem a Rune és az apja közötti viszály. Mindkét felet meg tudtam érteni, és mennyei volt látni azt, ahogy Rune visszatalál a régi önmagához. Poppyt is szerettem ám, ő volt az a lány, akivel bárki nagyon szívesen barátkozna, aki a lehető legkedvesebb, legédesebb.

Láttam pár értékelésben, hogy betegesnek érezték Poppy és Rune kapcsolatát, amire szerintük az epilógus is rápakolt. Igen, ők ketten tényleg csak akkor voltak boldogok, ha a másik is ott lehetett. Nem hiszem, hogy ez beteges. Ilyen akkor történhet, ha találkozol a lelki társaddal, aki kiegészít, és aki előhozza belőled a jobb embert. Szerintem itt ez történt, én pedig a jelen fejezeteiben tényleg örömmel éltem át a kapcsolatuk lassú, de magabiztos folyását, azt, ahogyan visszatalálnak egymáshoz.

A csavar pedig, avagy Poppy titka, nagyon hű! Kissé talán kiszámítható volt, de nem zavart, mert érzelmileg nagyon megmozgatott. Többször is sírtam olvasás közben, a buszon csak lestek is, de nem érdekelt túlzottan. Ha egy író ennyire jól megpendíti a lélek húrjait, mint ahogy Cole tette, akkor nem szabad szégyellni a könnyeket. Az utolsó fejezetek pedig tényleg mindent vittek! Az írónő gyönyörűen adta át az érzelmeket.

Értékelés: 8/10

Ha utólag visszamehetnék, és szólhatnék magamnak, jelezném, hogy hagyjam a csudába a múlt részeket a könyvben és csak a jelennel foglalkozzak. Ha így tettem volna, biztosan 5 csillagosra értékeltem volna az Ezer csókot. De még így is szerettem a könyvet.

Hogy tetszik a borító? Gyönyörű! Ráadásul nagyon jól kapcsolódik a történethez is. (Poppynak ezer csókot kell gyűjtenie álmai pasijától, azaz Rune-tól. De nem sima csókot, hanem olyat, amitől igazán megdobban a szíve. Ezeket írja fel a szív alakú papírra, és dobja be az üvegbe. Annyira romantikus!)

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a szívszorító romantikus történeteket, akkor ez is tetszeni fog. Ha pedig unnád az elejét, lapozz a “jelen” részhez. Nem maradsz majd le semmi lényegesről, de tényleg.

EZER CSÓK – BLOGTURNÉ

 • A blogturné valamennyi állomásán egy-egy, a mozivásznon megelevenedő irodalmi alkotás híres csókjának pillanatát ábrázoló képet találtok. A Ti feladatotok, hogy a rafflecopter megfelelő sorába beírjátok az adaptáció alapjául szolgáló mű szerzőjének nevét.
  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway

 • 06.05. – Angelika blogja
  06.07. – Könyvvilág
  06.09. – Kristina blogja
  06.11. – Sorok között
  06.13. – CBooks

1862 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
1862 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Köszönöm a kritikát, nagyban hozzá segített a döntéshez, hogy elkezdjem-e a könyvet, vagy inkább hagyjam, mert nem nekem való.
  Tudniillik rólam, hogy egy ideje a thriller/pszichothriller műfajokat bújom ezerrel, emellett kedvencem egy-egy vérfagyasztó krimi/bűnügyi kötet, esetenként egy csipetnyi csípős humorral és/vagy romantikával megfűszerezve, azonban mostanában annyit olvastam, hogy kissé kezd sok lenni, kéne valami lightosabb.
  És, hát, én igenis szeretem, a jól megírt, reális határokon belül mozgó, igazi szerelemről szóló romantikus regényeket, viszont, ezektől a tiniszerelmes nyálgépektől borsódzik a hátam… Én hiszek az igaz szerelemben, csak számomra az kétséges, hogy erre az ember tizen-egynéhány éves korában, vagy akár korábban talál rá az ember. Úgy érzem, hogy az ezen korosztályról szóló könyvek számomra már nem tartogatnak semmit, de, ennek a könyvnek a sztorija nem tűnik rossznak, úgyhogy kíváncsi voltam, érdemes-e belekezdenem.

  • Így szerintem is jobb, ha mást olvasol, ennek a könyvnek abszolút nem te vagy a célközönsége. Örülök, hogy tetszett az értékelés 🙂

 2. Istenem. Legszebb könyv amit valaha olvastam. Most olvasom harmadszor egymás után. Rengetegszer ersírtam magam közben annyira megható. Szerintem mindenkinek el kéne olvasnia. Az osztályomban a többieknek könyvajánlót tartok egy általam választott könyvből. Persze hogy ezt választom.
  “Az élet rövid, élvezd ki minden pillanatát!”
  “Miért én? Miért ne én?”