Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Elle Kennedy – The Deal: Az üzlet

Bevallom őszintén, hogy nem akartam elolvasni ezt a könyvet. Oké, jelentkeztem a blogturnéra, de annyi könyvem gyűlt fel, hogy le akartam mondani a Dealt, mert úgy éreztem, nem fér már az időkeretembe. Aztán láttam belőle egy idézetet, véletlenül pedig beleolvastam, és huss, ott ragadtam.

Elle Kennedy stílusa jött, látott és győzött! Hihetetlenül jó, ahogy az a nő ír. Nem, még véletlenül sem szépirodalmi, de annyira olvasmányos, és olyan jól használja a csalikat, hogy képtelen voltam letenni. (A csali az, amikor a sztori 1-1 pontján olyan elemet helyez el, amitől még kíváncsibb lesz az olvasó).

az_uzlet

Maga a könyv nem tartogat sok újdonságot, tulajdonképpen nagyon hasonló mint a Callie, Kayden és a véletlen. Adott egy lány, akit megerőszakoltak tizenévesen, és ezen próbál túllépni. Plusz ott a srác, akit az apja terrorizált egész életében. Az egyetemen találkoznak, és bár nem akarják, de egymásba szeretnek, és rendbe hozzák a másik életét.

A sablonsztorit Elle Kennedy zseniális történetvezetése tette letehetetlen kötetté, és persze a kiváló karakterek, akiket megírt. Callie-val ellentétben Hannah például nyitottabb, és bár az erőszak ott él az emlékeiben, nem az irányítja a tetteit. Garrettel is épp olyan alkut köt, hogy a lány segít neki a tanulásban, míg a srác eléri, hogy Hannah kiszemeltje, Justin is felfigyeljen a lányra.

A karakterekben kifejezetten szerettem, hogy mindkettejüknek volt egy álmuk, amiért kőkeményen harcoltak. Ezzel mindig nagyon tudok azonosulni, különösen ha jól van megírva. Imádtam, hogy Hannah mindent megtesz az éneklésért, és vele együtt utáltam a duettpartnerét. Garrettben pedig csodáltam, hogy az apja erőltetésének dacára nem csak szereti a hokit, hanem szó szerint ez az élete. Jó olyan karakterekről olvasni, akik tudják, hogy mi a céljuk, és azért mindent meg is tesznek.

A múltidézések során több alkalommal is kábé a szívem szakadt meg, és persze dühös is lettem. Leginkább Hannah esetében, különösen amikor kiderült, hogy mi történt az erőszak után. De Garrett és a családon belüli erőszak is nagyon fájó volt, és minden jelenet, amikor felbukkant az apja, hiteles volt, szinte érezni lehetett, hogy mennyire szenved a férfi jelenlététől Garrett.

Tipikusan olyan párost kaptunk, akiknek nem lehet nem drukkolni, hogy jöjjenek össze. Amíg ez megtörtént, nagyon jól alakult minden. Izgalmas, bizsergető, romantikus és végtelenül érzéki volt az út, amíg tanulótársból eljutottak szerelmespárrá, és ez leginkább Garrett álompasi titulusának volt köszönhető.

A kötet végén viszont beköszöntött a New Adult-átok, és a végén bedobott konfliktus nagyon hiteltelen volt számomra. Talán ha az írónő nem lebegteti be Garrett fejezeteiben a megoldást, akkor tetszett volna a dolog, de így sajnos eléggé lerontotta az olvasási élményem a végére.

Értékelés: 8/10

A The Deal – Az üzlet egy kissé sablonos New Adult könyv, amit Elle Kennedy csodás stílusa, az általa megteremtett szerethető karakterek, és a történetben itt-ott elrejtett meglepetéscsavarok tesznek igazán letehetetlen olvasmánnyá. Örülök ám, hogy elolvastam a könyvet, kár lett volna kihagyni.

Hogy tetszik a borító? Nem alakoskodom: iszonyúan bejön, pacsi a kiadónak, hogy megtartották. Ugye milyen jó ránézni? 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? New Adult és romantika rajongóknak mindenképpen. És leginkább azoknak, akik szerették Callie & Kayden történetét.

THE DEAL – AZ ÜZLET – BLOGTURNÉ

  • the-deal-btk

    A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából nálunk is megjelent Elle Kennedy nagysikerű Off-Campus sorozatának első kötetete, a The Deal – Az üzlet.
    Hannah a traumát átélt lány és Garrett az iskola szépfiúja minden oldalon mosolyt csal az olvasók szájára, de vajon ez elég, hogy több lehessen közöttük, mint barátság?
    Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, gyertek és kövessétek a blogturné állomásait! Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya!

  • A kötet egyik főszereplője, Garrett, profi hokijátékos és egész életét a jégkorong határozta meg. Hazánkban, ha nem is a legnépszerűbb sportok közé sorolható a jégkorong, de bizony nekünk is vannak szép eredményeink. Vajon Ti mennyire ismeritek a hazai válogatottat?
    (Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

    A Fehérvár AV19 hokicsapat csapatfotózása.
    A Fehérvár AV19 hokicsapat csapatfotózása.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 11.03. – Kristina blogja
    11.04. – Insane Life
    11.05. – Angelika blogja
    11.06. – Sorok között
    11.07. – Deszy könyvajánlója
    11.08. – Kelly & Lupi olvas
    11.09. – CBooks
    11.10. – Dreamworld


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading