Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Toplista: Íme a 5 kedvenc realista Young Adult könyvem 2023-ban

2022-ben nem olvastam olyan sok realista YA könyvet, így ez a kategória ki is maradt az évértékelő posztjaimból. Szerencsére idén ez változott, és több brilliáns YA realista könyv is a kezeim közé került. Íme 5 abszolút kedvenc, amit bátran ajánlok nektek is elolvasásra!

5. Katharine McGee – Felséges ​titkok (American Royals 2.)

A sorozat világában Amerika egy királyság, és az első női uralkodó, és a testvérei, barátai kalandjait követhetjük nyomon. Ez a rész egyszerűen szenzációs volt, leginkább annak kapcsán, amit Beatrix romantikus szálával művelt az író. Hát le a kalappal, hatalmas bátorság kellett hozzá. De a többi szereplő szálán is nagyon érdekes dolgok történtek. Alig várom a harmadik részt!

4. Lynn Painter – Jobb ​mint a filmeken

Mindig is imádtam a romantikus vígjátékokat, különösen Sandra Bullock és Julia Roberts remekműveit, de Katherine Heigl-nek is volt nem egy igazi kultikusa. Gondolhatjátok, hogy ezek után kifejezetten olvasni akartam ezt a könyvet, aminek nem csak a jól sikerült borítója, hanem a története is a romantikus vígjátékokat idézi meg. Szerencsére nem okozott csalódást ez a könyv, sikerült teljesen beleszeretnem Liz és Wes történetbe, és már most reménykedem abban, hogy egyszer adaptációban is újraélhetem majd a történetet.

3. Axie Oh – XoXo

Nem tartozom azok közé, akik különösebben rajonganának az ázsiai kultúráért, Dél Koreáért vagy éppen a K-Popért. Oké, tuti van egy csomó olyan dal, amit ismerek és szeretek, csak nem tudom, hogy K-Pop dal, de értitek mire gondolok. Én csak és kizárólag azért olvastam el ezt a könyvet, mert imádom az „átlagos lány beleszeret a sztárba történeteket”. Ez az egyik nagy kedvencem! És gyerekek! A témában, és amúgy is, ez az egyik legkülönlegesebb regény, amit idén olvastam. Teljesen beleszerettem, és most, hogy már A lány, aki a tenger alá esettet is végigélvezhettem kimondhatom: Axie Oh lett az egyik kedvenc új íróm.

2. Emiko Jean – Tokiói ​tündérmese

Imádom a hercegnős könyveket, szóval sejtettem, hogy szeretni fogom, de a bőrszín és a hovatartozási kérdésekkel olyan dolgokat kapargatott meg az író a lelkemben, amiért örökre hálás leszek neki. Mindemellett maga a történet is pörgős, izgalmas volt, a szereplőket nagyon megszerettem. Olyan ez a könyv, mint egy puha, meleg paplan, amibe jól esik beburkolózni most, hogy ennyire hidegek az esték.

1. Ali Hazelwood – Sakk-matt

Mindig, amikor azt hiszem, hogy Ali Hazelwood nem tud jobb könyvet írni az előzőnél, ő egyszerűen csak megszólal, hogy „na fogd meg a söröm”, és megírja az év egyik legjobb könyvét. Ilyen egyszerűen. Elképesztő ez a nő, szavakat se találok arra, hogy mennyire imádom őt. Ebben a történetében a sakk világát mutatta be Hazelwood, két szimpatikus sakkozó lassan kibontakozó románcán és játszmáin át.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading