Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Julia Quinn – Mr. ​Bridgerton csábítása (Bridgerton család 4.)

Azt hiszem nem vagyok azzal egyedül, ha ezt mondom: ezt a részt vártam a legjobban a könyvekből. Igen, nyilván a tv-sorozat miatt, hiszen ott beleszerettem Penelope és Colin párosába. Kíváncsi voltam, hogy milyen is az ő regényük és az ő közös történetük. Hatalmas elvárásaim voltak, féltem, hogy csalódni fogok, de hála az égnek ez nem történt meg. Imádtam ezt a részt! És ezek után még izgatottabb vagyok a sorozat új évada miatt. Remélem a könyvhöz méltó adaptációt kapunk majd.

A történet főszereplője tehát Penelope Featherington, a lány, aki egész életében szerelmes volt a legjobb barátnője bátyjába, Colinba. A férfi viszont csak baráti érzéseket táplál iránta. Amikor viszont Colin hazatér az újabb külföldi útjáról, rádöbben, hogy Penelope milyen sokat változott, és egy véletlen csók után ő is kezdi igazán észrevenni Penelopét…

Annyi minden tetszett ebben a könyvben! Kezdetnek vegyük azt, hogy Lady Agatha Danbury hatalmas pénzdíjat ajánlott fel, ha kiderítik, hogy kicsoda Lady Whistledown. Az ötletet imádtam, hatalmas feszültséget rakott az egész könyvre, és jócskán elősegítette Penelopé karakterfejlődését is. Tök jó volt látni például azt, hogy Whistledown mit is jelent a londoni elitnek, hogy nélküle még beszédtéma is alig akad.

Itt azért kicsit sajnálom, hogy láttam a sorozatot és tudtam, hogy kicsoda Lady Whistledown, ugyanis a könyvekben csak ebben a részben derült ki. Nagyobb sokk lett volna Colinnal együtt szembesülni vele, de így is érdekes volt látni a srác reakcióját. Annyira édes volt, ahogy rögtön átment védelmezőbe. Vagyis, az édes talán nem a megfelelő szó, mert néhol talán erőszakosabban fejezte ki magát, mint ahogy kellett volna, de így is átjött az, ő mennyire aggódik, és csak jót akar.

Bridgerton. (L to R) Luke Newton as Colin Bridgerton, Nicola Coughlan as Penelope Featherington in episode 10 of Bridgerton. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Apropó, Colin. Kicsit tartottam tőle, hogy mit tudnak kezdeni a karakterel, hiszen Colin jóképű, kedves, figyelmes és mindenki szereti. Pont ennyi volt a személyisége eddig. Ez a regény viszont megmutatta azt, hogy Colin tele van félelmekkel is. Több vagyok-e, mint a külsőm, tehetséges vagyok-e íróként? Ez volt a karakterfejlődésének a lényegi eleme, és úgy örülök, hogy egy férfi karaktrnél vették elő a kvázi tárgyiasítást, hiszen ez nem túl gyakori így. Úgy szerettem látni Colin sebezhetőbb oldalát is, leginkább azért, ahogy Penelopé mindezt kezelte. Az a támogatás, amit egymás felé nyújtottak, mindent vitt.

És igen, imádtam együtt a két főszereplőt. Szerencsére Penelopé is sokat változott, „vénlány” korára elengedte a félelmeket, és sokkal bátrabban nyilvánult meg, és úgy szerettem átélni, ahogy mindezt Colin felfedezte. A kémia ezerrel pörgött köztük, és annyira jó, amikor az első pillanattól az utolsóig azon drukkolsz, hogy összejöjjenek végre a szereplők.

Azért azt hozzá kell tennem, hogy én még mindig imádom a Bridgerton családot együtt. Olyan jókat nevettem ebben a részben is, mint amikor Colin utasítására a Bridgertonok közrefogták Penelopét, nehogy bárki hozzá szólhasson, de nem tudták miért is kell ezt tenni, és csak úgy röpködtek a poénok. De a többi jelenetnél is, amikor együtt volt a banda, csak mosolyogni tudtam. A hab a tortán viszont egyértelműen Lady Agatha Danbury, akit eddig is imádtam, de azok a beszélgetések amiket ebben a részben leművelt Penelopéval és Colinnal csak még inkább megerősítették bennem, hogy ő a legjobb mellékszereplő a sorozatban.

Bridgerton. (L to R) Luke Newton as Colin Bridgerton, Nicola Coughlan as Penelope Featherington in episode 302 of Bridgerton. Cr. Liam Daniel/Netflix © 2023

Értékelés: 9/10

A Mr. Bridgerton csábítása az egyik legszórakoztatóbb történelmi romantikus, amit valaha olvastam. Erős benne a romantikus szál, figyelemreméltó a főszereplők karakterfejlődése, sok a humoros, édes jelenet, miközben azért feszültségből és izgalomból sincs hiány. Egy dolog zavart, hogy a nagy bejelentés után elmaradt a hosszútávú hatás, kicsit úgy éreztem, mintha elvágták volna a sztorit egy pontján. De tegyük hozzá, maga a bejelentés jelenete mindent vitt.

Hogy tetszik a borító? Szerintem gyönyörű, jók a színei, a feketét és a lilát szeretem együtt. Viszont amint megjelenik a könyv filmes borítóval el kell cserélnem a saját példányom, mert nekem Penelopét és Colint kell a polcon látni 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? Minden Bridgerton rajongónak, különösen ha neked is Colin és Penelopé a kedvenced!

Íme a 10 kedvenc Colin Bridgerton idézetem