Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Az elveszett nővérek: Íme 8 exkluzív idézet az új Kegyetlen herceg történetből!

Magyarul is megjelenik a The Lost Sisters – Az elveszett nővérek című kötet, ami a Kegyetlen herceghez kapcsolódik, pontosabban az első és a második rész között játszódik, és Jude testvére, Tarryn benne a főszereplő.

Íme 8 exkluzív idézet Az elveszett nővérekből, hogy megjöjjön a kedved az olvasáshoz!

#1

„A mesék olyan lányokkal vannak tele, akik várnak, tűrnek, szenvednek. Jó lányokkal. Engedelmes lányokkal. Olyan lányokkal, akik addig morzsolják puszta kézzel a csalánt, míg már a vérük folyik. Olyan lányokkal, akik vizet hordanak boszorkányoknak. Olyan lányoknak, akik pusztaságokon bolyonganak, hamu közt alszanak és otthont teremtenek átváltoztatott fivéreiknek az erdőben. Olyan lányokkal, akiknek nincs kezük, nincs szemük, nincs hangjuk, sőt, befolyásuk sincs semmire.
Aztán megjelenik a herceg lóháton, meglátja a lányt, és gyönyörűnek találja. Nem annak ellenére, hogy szenved, hanem pont azért.”

#2

„Kíváncsi lennék, anyát is ostobának tartod-e, mint azokat a lányokat az első mesében. De anya története tanmese. Mindegyik történetnek van tanulsága.”

#3

„Lassú mosolyra húzódott a szája.
– Ó, már értem, miért kedvel úgy Locke!
Egy pillanatra azt hittem, talán bókol.
– Rémes vagy. – Már-már élvezettel ejtette ki a szavakat. – És a legrosszabb, hogy ennek az ellenkezőjét hiszed.”

#4

„Ha rád néztem, olyan volt, mintha tükörbe pillantanék. És gyűlöltem, amit láttam.”

#5

„Kezdjük egy romantikus történettel.
De lehet, hogy végső soron ez is rémtörténet. Úgy tűnik, sokszor csak a legvégén derül ki, hogy melyikről van szó.”

#6

„Gyakran eszembe jut ez a történet. Folyton csak ez jár a fejemben.
Te szereted az ilyen történeteket. A gonoszt megölik, sőt, kardélre hányják. Bosszút állnak. A merészséget megjutalmazzák. De mi van azokkal a lányokkal, azzal a sok-sok engedelmes lánnyal, akik hittek, szerettek, férjhez mentek és meghaltak? Ők talán nem voltak merészek?
Le merném fogadni, hogy szerinted nem. Le merném fogadni, hogy szerinted ostobák voltak.
Ez a te bajod, dióhéjban: ítélkezel.”

#7

„És amikor anyát mégis utolérte a múltja, a következményekkel már nem neki kellett együtt élnie. Apával együtt pillanatokon belül életüket vesztették. Minket, lányokat pedig a tenger túlpartjára vitt egy szörnyeteg, hogy ott neveljen fel. A három elveszett nővér. Ez is úgy hangzik, mint egy mese, nem?”

#8

„Néha könnyebb azokra haragudni, akik közel állnak hozzánk, mint azokra, akik valóban megérdemlik.”