Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Kirsten Smith – Trinkets: Csecsebecsék

Iszonyúan kíváncsi voltam erre a könyvre, nyilván a Netflix által készített tv-sorozat miatt, és az alaptéma, a lopás is nagyon érdekesnek tűnt. Szerencsére a könyvben nem csalódtam, kellemes olvasmány volt, de azért akadtak nehézségek olvasás közben.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a könyvet kedvezményesen a kiadótól! *

Három főszereplőnk volt, Elodie, Moe és Tabitha, három gimis lány, más-más előélettel, de egy közös mindegyikükben: szeretnek elcsenni dolgokat a boltokból. Mindegyiküket elküldik az anonim tolvajok csoportjához, ahol végül összebarátkoznak, és ez megváltoztatja az egész életüket.

A könyv elég rövid, viszonyleg rövid időszakot mutat be, de így is sikerült tök jól kezelni a lányok személyiségfejlődését. A lényeget átadta az írónő: ügyesen megmutatta, hogy miért is lop valaki, miért érez emiatt izgatottságot, vagy éppen boldogságot. Mert igen, ha valaki csecsebecséket lop a boltból nyilván felmerül a miért kérdése, és a válaszokért mélyre kell ásni. Az írónő megtette, hallelujah!

A főhőseink élete nem a legegyszerűbb. Újnak lenni a suliban szívás. Az se normális, ha bele vagy zúgva egy srácba, le is fekszel vele, de a fiú nyilvánosan letagad téged és még csak úgy sem tesz, mintha ismerne, hiába a szomszédod. Az is nagy szívás, ha az apád csalja az anyád, és hiába van dögös pasid, ha kegyetlen veled és még csak nem is kedveled.

A három hősnő különböző alapproblémákon megy át, a lopásban keresnek apró boldogságot, és egyiküknek sincs olyan baráti köre, ami ellensúlyozná az élet nehézségeit. És pont ezt mutatta meg annyira jól a sztori: hogy miként lehet egy rossz szokásból kijönni, ha jóbarátokra találsz. A lányok személyiségfejlődése, a kapcsolataik alakulása pedig iszonyúan tetszett.

A kedvenc karakterem amúgy Tabitha lett, nála éreztem a legjobbnak a történetet. A szívem szakadt meg az apa-szál miatt, iszonyú nehéz lehetett végignézni, hogy az anyád mennyire szenved, és te is beleragadsz egy hasonlóan rossz párkapcsolatba. Külön bejött, hogy hiába Tabitha a legmenőbb lány a suliban, ez nem egyenlő a boldogsággal. Az ő fejlődését volt a legjobb végigélni.

A könyv amúgy vitt előre, érdekes volt a sztori, nehéz volt letenni, és mégis úgy éreztem, hogy nehéz olvasnom. Nehéz, mert bántóan rövidek voltak a fejezetek, volt, akié egy oldalt sem tett ki. Olyan gyorsan váltottunk a nézőpontok között, ráadásul annyira egyforma volt az elbeszélési stílus, hogy időnként csak kapkodtam a fejem, hogy most akkor kiről is olvasok. Nehéz volt, folytonos koncentrációt igényelt, így nem tudtam annyira élvezni a sztorit, mintha a verses fejezeteket leszámítva E/3-ban lett volna megírva a könyv.

Értékelés: 8/10

A történet remek volt, a karaktereit, a tanulságait nagyon szerettem. Egyedül a rövid fejezeteket éreztem bántónak, ez kissé nehezítette számomra az olvasást. Ezzel együtt is jó volt az élmény, a Netflix sorozatára pedig most már még kíváncsibb vagyok.

Hogy tetszik a borító? Oda és vissza vagyok a filmes borítókért, én ezt is nagyon szeretem.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted az ütős YA regényeket és szeretsz jó karakterfejlődésekről olvasni, adj esélyt a Trinketsnek.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a könyvet kedvezményesen a kiadótól! *

TRINKETS: CSECSEBECSÉK – BLOGTURNÉ[/su_heading]

  • Nemrég jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Kirsten Smith sikerkönyve, a Trinkets, amiből a Netflix tv-sorozatot is készített. Tudj velünk a turnén mindent a könyvről, és ha szerencsés vagy, egy példányt meg is nyerhetsz.

  • A Trinkets című regényből tv-sorozat is készült, ami magyar felirattal és szinkronnal is elérhető a Netflixen.

    A mostani játékunkban olyan sorozatokból és filmekből találtok képet, amik a Netflixre készültek és egy könyv volt az alapjuk. A feladatotok, hogy a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírva kitaláljátok mi a címük.

    (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 04.08. – Könyv és más
    04.11. – Csak olvass!
    04.14. – Sorok Között


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading