Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Most már hivatalos: Jön a Harry Potter tv-sorozat az HBO Maxre

A mai HBO Max sajtótájékoztatón jelentették be hivatalosan, amiről pletykálnak már egy ideje: biztosan tv-sorozat készül a Harry Potter könyvekből.

A tervük az, hogy minden évad egy könyvet mutasson be, és szeretnék, ha a lehető legkönyvhűbb lenne a történet átadása. A Harry Potter filmekből azért jó pár dolog kimaradt (például a teljes manó felszabadítási akció Hermione vezényletével), így láthatunk majd új dolgokat is a képernyőn.

A sajtóközlemény tudatta azt is, hogy J.K. Rowling is a projekt része lesz, a könyvek írója executive produceri rangot kapott, ami a transz ellenes kijelentései fényében sokak csőrét böki. Egyelőre ennyi a hír, premier dátum még nincs, és az is biztos ugye, hogy teljesen új szereplőgárdát kapunk majd.

Meg kell mondjam, nem is tudom, hogy örüljek-e a sorozatnak. Egyrészt jó lesz visszacsöppenni a Harry Potter világába, másfelől pedig úgy érzem ezt a történetet már olvastam és láttam, elmesélték nekem, jobban örültem volna egy újabb spin-offnak, valamilyen új történetnek új szereplőkkel a Harry Potter világában. Olyan sok a lehetőség (elég csak szétnézni a fanfiction oldalakon), ehelyett kaptunk egy biztonsági döntést. Ezzel együtt tuti, hogy megnézem majd én is a sorozatot.