Home Könyvek listák Íme, 8 különbség a Minden, minden film és könyv között

Íme, 8 különbség a Minden, minden film és könyv között

everAzt mindenképpen elmondhatjuk, hogy a Minden, minden film könyvhű volt. Igen, akadtak változások, de tulajdonképpen csak egy-két esetben volt ez a változtatás drasztikus, és igazából mindennek meg volt a maga oka.

Mindezzel együtt elmondható, hogy a regény sokkal érthetőbben és szebben átadja a történetet, és ami fontosabb, szerethetőbben ábrázolja nekünk Ollyt. Ezzel együtt a színészek munkáját ki kell emelni, hiszen Amandla és Nick Robinson is tök jól hozták a karaktereiket. No nem is szaporítom a szót, íme, a különbségek.

Figyelem! A posztban filmes és könyves spoilereket találsz!

#1 – Olly a könyvben egy túlmozgásos srác. Falra mászik, szinte sosincs nyugalmi állapotban, és ez az egyik első dolog, amibe Maddy beleszeret. A filmből ez a szál teljesen kimaradt. Vélhetően Nick Robinson nem tudta megoldani a mutatványokat, de még így is nagyon sajnálom a dolgot.

#2 – Mivel Olly túlmozgásos szála is kimaradt, így a könyv egyik legszebb pillanata sem lett átültetve a filmbe. Még a könyv elején, az első találkozásoknál Maddy arra kéri Ollyt, hogy tanítsa meg kézen állni. A srácnak tetszik, hogy a lány az esések után sem adja fel, és ez az első alkalom, hogy megérinti őt. A filmben mindezt elintézték annyival, hogy Maddy menőzik Ollynak, hogy ő tud kézen állni.

#3 – Olly családi tragédiája sem lett túl hiteles. A könyvben sokkal érezhetőbben átjön, hogy miért is van gond Ollyéknál otthon. Folyamatos ordibálások szűrődnek át a szomszédból, és Maddy több jelenetet is végig néz az ablakon keresztül, amikről nagy többségében Olly képtelen beszélni.

#4 – A filmben Olly jóval erőszakosabb. A könyvben is átjön, hogy gondok vannak az apjával, de egyszer sem üti meg a férfit. Sőt, nagyon szépen megoldotta az írónő az egészet azzal, hogy Olly folyamatosan kitér az apja ütései elől, és az egyetlen alkalom, amikor sérülést okoz a férfinek az, amikor együtés elől félre ugrik, és a férfi a földön köt ki. A filmben viszont ahogy Olly lökdösi és provokálja az apját, sokkal erőszakosabbnak tűnik, mint ahogy a könyvben megismerhettem.

#5 – A Hawaii utazás kapcsán is voltak változások. Először is, az utazás előtt Maddy azt hazudja Ollynak, hogy gyógyszert szed, nincs szó genetikai cuccról. El is mennek Carlához látogatóba, ahol a nővér segít meggyőzni Ollyt. A hoteljükben egy aprócska szoba jut nekik, ahol az ágyat a falból lehet lehúzni, és a könyvben nem bérelnek autót, így taxival utaznak a hotelig.

#6 – Carla lánya, Rosa nem szerepel a könyvben csak említés szintjén. A filmben viszont Maddy jó barátnőjeként van aposztrofálva, az egyetlenként, aki átjár a lányhoz. Nos, a könyvben ez abszolút nincs így.

#7 – Kimaradt a filmből a könyv egyik szereplője. Olly egyik jó barátjáról van szó, aki Hawaiin él, és találkoznak vele. A srác meleg, és van jó pár érdekes beszélgetése Maddyval titkokról, coming outról. Sajnálatos, hogy ez a rész elmaradt.

#8 – A sztori vége is kicsit más. Ott a Hawaii út után Carla visszatér a házba, és ő segít majd végül Maddynek lelepleznie az anyját, aki ugye végig azt hazudta neki, hogy beteg. Ezután Maddy még az anyjával él egy ideig, a filmben ugye rögtön Carlához költözött.

* Kíváncsi lettél a könyvre? Ide kattintva beszerezheted! *