Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Az utolsó szavai: Idézetek, képek és előzetes az új könyvadaptációhoz

2023. április 14-én érkezik meg az Apple TV+ műsorára Az utolsó szavai című minisorozat, ami Laura Dave itthon is megjelent sikerkönyvéből készült.

A történet főszerepében Hannah, aki ezt az utolsó üzenetet kapja a férjétől, mielőtt Owen eltűnne: védd meg őt! Hannah pontosan tudja, hogy Owen kire céloz – 16 éves lányára, Bailey-re, aki gyerekként tragikus körülmények között veszítette el az édesanyját. És aki nem akarja, hogy bármi köze is legyen újdonsült mostohaanyjához…

Hannah szerepében Jennifer Garner (Love, Simon), a férjet a Trónok harca sztárja, Nikolaj Coster-Waldau alakítja, míg Bailey-t Angourie Rice (Nap nap után). Az első előzetes már meg is érkezett, alább pedig találtok még három kedvcsináló idézetet is a könyvhöz, plusz 11 képet a sorozatból. Íme!

#1

„Itt, a csendben belém hasít, hogy mennyire nem akarom kinyitni. Nem akarom tudni, mi áll a cetlin. Egy részem belekapaszkodik ebbe az utolsó pillanatba, a pillanatba, amikor még elhihetem, hogy az egész csak egy vicc, egy félreértés, egy… semmi. Az azt megelőző pillanatba, amikor biztos leszek benne, hogy valami olyasmi kezdődött el, ami nem tudok megállítani.
Kinyitom a cetlit.
Owen üzenete rövid. Mindössze egy rejtélyes sor.
Védd meg őt.”

#2

„– Mi az? – kérdezem?
– Nézd meg – mondja.
Olyan hangsúllyal ejti ki, hogy egyáltalán nincs kedvem megnézni. De nem sok választást hagy, az ölembe gurítja a zsákot.
– Gyerünk, nézd csak meg, Hannah!
Csak egy kicsit húzom el a táska zipzárját. Pénz hullik ki a résen. Sok-sok pénzköteg. Rengeteg százdolláros akkurátusan összetekercselve. Nehezek. És mintha végtelensok lenne belőlük.
– Bailey – suttogom. – Ez meg honnan van?
– Apám hagyta az öltözőszekrényemben.”

#3

„Benyúlok a zsebembe, előveszem a telefonomat, és megkeresem Owen fényképét. ugyanaz a kép, mint amit Cookman professzornak is mutattunk. Megkértem Baileyt, hogy küldje át. Bailey arcát eltakarják a virágok, Owen boldogan mosolyog.
Charlie megnézi a képet.
Aztán minden olyan gyorsan történik. Kikapja a kezemből a telefont, és lecsapja a pultra. Aztán átugrik a pulton. Nem ér hozzám, de olyan közel áll, hogy megtehetné.
– Maga szerint ez vicces? – kérdezi. – Ki a fene maga?
Ijedten rázom meg a fejemet.
– Ki küldte?
– Senki.
A fal felé hátrálok, ő pedig egyre közelebb jön. Majdnem összeér a vállunk és az arcunk.
– A családommal szórakozik – sziszegi. – Ki küldte ide?”

 • Hannah boldog kapcsolatban él férjével, Owennel, bár kihívást jelent a számára, hogy jól kijöjjön a férfi tinédzser lányával. Egy nap azonban fenekestül felfordul az élete, Owen eltűnik, és csak egy különös üzenetet hagy hátra: “Védd meg őt!”. Laura Dave Az utolsó szavai című thrillere izgalmas és fordulatos történet, amit ti is megismerhettek, ha három bloggerünkkel tartotok. Válaszoljátok meg az állomásokon található kérdéseket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt!

 • Mostani nyereményjátékunkban a Könyvmolyképző Kiadó más Kristály pöttyös könyveinek nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a regény címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!
  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  “Csak annyit mondok, hogy a véletlenszerű, őrült meglepetések miatt, amelyeknek semmi közük nincs az életedhez, a múltadhoz vagy a jövődhöz, érdemes kitartani.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 03.20. Könyv és más
  03.22. Sorok között extra
  03.24. Fanni’s Library