Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Holly Smale – Geek Girl 2.

geek-girl-2Holly Smale Geek Girl sorozatának az első része olyan kellemes emlékként maradt meg bennem, hogy alig vártam már a folytatást. Harriet legújabb kalandjai ismét elvarázsoltak, annyira szerethető, bájos ez a sorozat, a szerző stílusa pedig lehengerlő.

Mivel nem igazán tudok belekötni semmibe (bár Toby továbbra is idegesít), ezért kiemeltem hét dolgot, ami nagyon tetszett a könyvben!

1. Ebben a kötetben Harriet Tokióba látogat, hogy részt vegyen pár fotózáson. Eleinte picit tartottam a helyszíncserétől, de rá kellett jönnöm, ettől sokkal izgalmasabb lett a kötet, mert új embereket, új kultúrákat ismerhettem meg.

2. Továbbra is imádom, hogy ennyi érdekességet megtudhatok a világról a könyv által. Mindig ámultam, ha Harriet elmondott valamit, mert sokról én sem tudtam. Örülök, hogy most már igen.

3. Harriet karaktere egyszerűen telitalálat. Rettentően hiteles, simán így képzelek el egy olyan tizenéves lányt, aki bár nagyon okos, de az élet bizonyos területein nem az, és ez képes problémákat generálni.

4. A mellékszereplőket is kedvelem ám! A szuper nagyi Bounty lett a favorit az újak közül, de Nan továbbra is a szívem csücske. A franciaországi utazás, no meg azok a beszélgetések mindig megmosolyogtattak. Karakterábrázolásból Holly Smale jelesre vizsgázott nálam.

Ahogy én elképzeltem: Nick | A fotón: Nick Roux
Ahogy én elképzeltem: Nick | A fotón: Nick Roux

5. Nick és Harriet kapcsolata most még érdekesebben alakult, mint az első részben. A végén pedig nagyon mosolyogtam, amikor kiderült egy s más. Nick egy álompasi és kész, azt hiszem ezzel nem lehet vitába szállni! 🙂

6. Szeretem Harriet családját. Az apja hiperjófej, akárcsak Annabelle. Szerettem Harriet gondolatait az új kis örökös érkezésével kapcsolatban, a végkifejlet pedig még jobbá és egyedibbé tette az egészet.

7.  Sosem rajongtam kifejezetten a divatért, vagy a ruhákért, de Smale olyan jó leírásokat kreál, hogy szó szerint ott ragadtam pár pillanatig, újra elolvasva a leírást, hogy magam elé képzelhessem a ruhát. Tetszett!

Értékelés: 9/10

Egyedül Toby karaktere idegesítő, ezt a srácot bezáratnám, mert nem normális, bármennyire is próbálja úgy ábrázolni az írónő, mintha menő lenne, hogy van valakinek egy zaklatója. Tobyt leszámítva viszont imádom a sorozatot, nagyon szuper volt ez a rész is. Rengeteget mosolyogtam, sok érdekes infót megtudtam és végig lekötött a könyv. Könnyed olvasmány, mégis van mondanivalója. Tetszik ez a párosítás 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha valaki szereti mondjuk Meg Cabot vagy Leiner Laura könyveit, próbálja be bátran a Geek Girl sorozatot. Nagyon vicces, tele van jó karakterekkel és még informatív is.

BLOGTURNÉ EXTRA – BORÍTÓMUSTRA

A világ számos országában megjelent már a Geek Girl második kötete, de volt, ahol nem tartották meg az eredeti borítót, hanem újat kreáltak helyette. A lila hátteres nagyon menő lett, szerintem még az eredetinél is jobb 🙂

HOLLY SMALE – GEEK GIRL 2. – BLOGTURNÉ

geek_girl_btk