Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Vonzódás: Íme 10 idézet a Sóvárgás folytatásához, a Vonzódáshoz!

A Sóvárgás sorozat az egyik kedvencem, és a második része, a Vonzódás is kifejezetten imádnivaló lett. Tracy Wolff képes arra, hogy zseniálisan adjon át nekünk egy feminista fantasy történetet. Hamarosan egy értékelésben bővebben is mesélek, addig is íme 10 kedvcsináló idézet a könyvhöz!

#1

„Nekünk, könyvimádóknak össze kell tartanunk.”

#2

„– Kérlek, ne tedd! – szólal meg Hudson a kedvenc helyéről, az ablak mellől. Szerintem azért szereti azt a részt, mert így úgy néz ki, mint egy mélabús Brontë-főhős.
– Ugyan – válaszolja egy újabb jellegzetes brit szipogással. – A Brontë-főhősök gyengék, szánalmasak és furcsák. Én határozottan Austen-hős vagyok. – Fölényes tekintetet vet rám, majd felszegi az állát, és kidülleszti a mellkasát. – Tálán maga Mr. Darcy?”

#3

„Az a gondolat rémít meg, hogy elsétálsz, nekem pedig az egész életemet úgy kell leélnem, hogy nem tudtam meg, milyen érzés veled lenni.”

#4

„Ugye tudod, hogy nekem legalább egy tucat ötletem van? Gyakorlatilag bármilyen ötlet, amit felhozok, jobb, mint a testvérem terve, hogy kivont fegyverrel rontsunk be és öljünk meg egy szörnyet, aminek szó szerint az a neve, hogy „Megölhetetlen”.”

#5

„– Én mindig is szörny voltam, Grace. Te vagy az, aki emberré tett.”

Forrás

#6

„– Az emberek attól félnek, amit nem értenek. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz.”

#7

„Ahonnan származol, amit elviselsz, az csak egy része annak, aki vagy, és akivé válhatsz. Az igazi teszt az, hogy mi van benned… és hogy mit kezdesz vele.”

#8

„Hosszan néz rám, zöld szeme arra sarkall, hogy próbáljak túllépni a világ felfogásának szokványos módján. Ismerjem fel, hogy bizonyos dolgokat el kell hinnünk, hogy megértsük őket, nem pedig fordítva.”

#9

„Ha én nem állok ki magamért, ha nem mutatom meg nekik, hogy nem tehetnek meg bármit, amit akarnak, bárkivel, akivel csak akarják, mi garantálja, hogy nem fogják megtenni újra?”

#10

„Hudson képes egy szempillantás alatt elérni, hogy mindent elfelejtsek, ha a megfelelő gombokat nyomogatja rajtam. 2,8 másodperc alatt gyorsulok nulláról százra.
– Mi vagy te, Porsche? – kérdezi. – Az az egyetlen kocsi, ami képes ilyen hamar felgyorsulni.
– Igen, ha csesztetsz. Por se marad a türelmemből – válaszolom neki, mire felnyög:
– Ez szörnyen rossz vicc volt.
– Megteszem amit tudok. – válaszolom vigyorogva.”

Sóvárgás: Íme 10 kedvcsináló idézet a Young Adult fantasyhoz