Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Írásról, gyerekkorról és titkokról mesél Elle Kennedy

Az Off Campus és a Briar U írója, Elle Kennedy az egyik legtermékenyebb író, akinek nem véletlenül szeretjük annyira a könyveit. Egy interjúban Kennedyt nemrég az írásról kérdezték, és tök érdekes válaszokat adott:

Az írási folyamatom nagyon egyszerű. Egy vázlattal kezdem, néha pedig jelenetről jelentre részletesen kidolgozom, például amikor feszültséggel teli könyvet írok, máskor pedig csak egy laza elképzelésem van arró, hogy kik a szereplőim, mit is akarnak, milyen főbb elemek lesznek a kötetben és a szereplők hogyan jutnak el oda. Amint elkezdem az írást, sok minden, amit elterveztem, fejlődik és jó kiindulópontot ad. Írás közben csak csendre van szükségem, ha megcsörren a telefonom, vagy valami kizökkent a hangulatból, eltart egy darabig, mire visszatalálok az írói térbe. Általában csak annyit mondok az embereknek, hogy írok, elnémítom a telefonom, és elbújok az írós barlangolban. Ó, és utálok, utálok, utálok korán kelni! Abszolút nem vagyok reggeli ember.

Ezek után felmerülhet az is, hogy mindig is írónak készült-e. Erre így felelt: „Igen! Ezt akartam amióta csak az eszemet tudom. Anya mindig azzal viccelődik, hogy már azelőtt is történeteket meséltem, hogy megtanultam volna írni.

Az interjú végén Kennedy egy olyan titkot, érdekesésget is megosztott magáról, amit szerinte nem tudunk sokan: „A legtöbb történetem amerikai városokban, vagy azok környékén játszódik, így amikor az olvasók megtudják, hogy kanadai vagyok, általában meglepődnek. Azt hiszem, ez megmagyarázza a hokis romantikus kötetek iránti szeretetemet. Emellett rajongok a krimikért, a kutyáim megszállottja vagyok, és a legszívesebben a tengerparton vagyok.