Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Az utolsó órák: Íme 10 kedvcsináló idézet Cassandra Clare sorozatához

Év végén magyarul is lezárul Cassandra Clare legújabb trilógiája, Az utolsó órák, ami a Pokoli szerkezetekből megismert Tessa gyermekeiről szól.

Hoztam is 10 kedvcsináló idézetet, hogy megjöjjön a kedvetek Az utolsó órák elolvasásához. Nekem még nem volt rá időm, de most előre ugrott jó párat a várólistámon!

Aranylánc

#1

„– Nem mi döntjük el, hogy mikor érzünk fájdalmat az életben – jelentette ki Matthew. – Jön, amikor jön, és próbálunk emlékezni arra, hogy hiába nem tudjuk elképzelni, hogy majd enyhül a szorítása, minden fájdalom csillapodik. Minden gyötrelem elmúlik. Az emberiséget a fény vonzza, nem a sötétség.”

#2

„– Árnyvadászok vagyunk – felelte Will. – Nem várunk arra, hogy mások megmentsenek minket. Megmentjük magunkat.”

#3

„– Mennyire kell fájnia a szerelemnek? – kérdezte egyszer az apjától.
– Ó, borzalmasan – felelte az apja mosolyogva. – De megszenvedünk a szerelemért, mert azért megéri.”

#4

„– Teázhatnánk egyet! – javasolta boldogan Matthew. – Nagy rajongója vagyok a munkásságának, Mr. Bane. Ugyanakkor személyes stílusának is. Már a mellényei is…
– Matthew, fogd már be! – szólt rá Thomas. – Mr. Bane nem óhajt mellényekről beszélgetni.
– Tévedés – ellenkezett Magnus. – Mellényekről bármikor óhajtok beszélgetni.”

#5

„– A kegyetlenek mindig is pletykálni fognak – tette Cordelia vállára a kezét gyengéden Tessa. – Mások pedig, akik örömüket lelik ebben a kegyetlenkedésben, hinni fognak nekik, és terjesztik majd a pletykáikat. De én hiszek benne, hogy végül győz az igazság. Egyébként is – tette hozzá mosolyogva – mindig a legérdekesebb nőkről sutyorognak a leggyakrabban.”

Vaslánc

#1

„– Az apám… – kezdte James, aztán habozott egy kicsit. – Az apám régen azt mondta, hogy az ember néha nem tud kibékülni a másikkal. Néha saját magában kell megtalálnia ezt a békét. Az, aki összetöri a szívünket, gyakran nem az, aki meg tudja gyógyítani.”

#2

„Akkor még nem voltam beléd szerelmes, vagyis nem hinném, bár tudom, hogy arra gondoltam, milyen jól festesz, amikor lángol a tekinteted a dühtől. Aztán a Hell Ruelle-ben, amikor táncoltál, és bebizonyítottad, hogy bátrabb vagy mindnyájunknál együttvéve, már biztosan tudtam. De a szerelem nem mindig olyan, mint egy villámcsapás, igaz? Olykor egy kúszó inda. Lassan növekszik, mígnem az egész világot betölti.”

#3

„– A szerelem fájdalmat szül, ha viszont óvatosan bánsz vele, akkor arra is használhatod, hogy sebet ejts.”

#4

„– Nem tudsz megmenteni olyanokat, akik nem akarják, hogy megmentsék őket – érvelt Magnus. – Csak mellettük állhatsz abban a reményben, hogy amikor magukhoz térnek,és rájönnek, hogy megmentésre szorulnak, akkor ott leszel, hogy segíts rajtuk. – tette hozzá, s elhallgatott.”

#5

„– Mindig is úgy gondoltad, hogy a szerelemnek ára van – […] – Hogy gyötrelem, kín és fájdalom. De kell lennie benne valamennyi örömnek is. Van öröm abban, ha együtt vagy valakivel, akit szeretsz. Még akkor is, ha tudod, hogy sohasem lehet a tiéd. Még akkor is, ha tudod, hogy sohasem fog viszont szeretni.”

  • A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Az utolsó órák sorozat második részét Cassandra Clare tollából: Vaslánc címmel. A rajongók és persze bloggereink is alig várták már, hogy újra elmerülhessenek az Árnyvadász Univerzumban, a kedvenceinknek sikerül-e kézre keríteni a pengés gyilkost Londonban, és vajon a szerelmi szálak miként bonyolódnak tovább. Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

  • A játékunk során minden állomáson idézeteket olvashattok az első részből, a feladat kitalálni a szereplőt, akitől az idézet elhangzik. A rafflecopter doboz megfelelő sorába írd be a karakter nevét.
    Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

    “– Egyszer megidéztem az apámat. Életem legnagyobb hibája volt. James, téged nem ez határoz meg, hogy ilyen vér csörgedezik benned. Semmi nyomot, semmi utalást nem találtam arra, hogy ki lehet a nagyapád, és azt javasoltam Jemnek, hogy ne folytassa a kutatást. Nem számít. Az vagy, akivé a döntéseid és a cselekedeteid tesznek. Nem egy teáskanálnyi démonvér.”

    a Rafflecopter giveaway

  • Blogturné Klub
    02.06 Kelly és Lupi olvas
    02.08 Hagyjatok! Olvasok! fanart
    02.10 Sorok között idézetek
    02.12 Könyv és más
    02.14 Hagyjatok! Olvasok!


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading