Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Úgy tűnik a Gossip Girl már az első részben felfedte, hogy ki is Gossip Girl

A 2007-ben startolt Gossip Girl könyvadaptáció különleges helyet foglal el a szívemben, mert ez volt az egyik első olyan sorozat, amit az amerikai vetítéssel egyidőben kezdtem el nézni magyar felirattal. Meg hát, a sztorit is imádtam, és iszonyú kíváncsi voltam rá, hogy ki is Gossip Girl. (Képtelen vagyok a magyar szinkronos Pletykacica névvel illetni).

* Figyelem! A cikk innentől telis tele van spoilerekkel! *

Az HBO Maxnek köszönhetően sokan nézik vissza a sorozatot, egy TikTok felhasználó pedig ki is posztolta, hogy márpedig a kreátorok már az első részben felfedték Gossip Girl személyét. Ugyanis az első rész vége úgy ér véget, hogy Dan ül a laptop előtt, miközben Kristen Bell azt narrálja, hogy sose árulja el ki is Gossip Girl, és olyan a feelingje az egésznek, mintha Dan éppen szerkesztené a blogját. De a pilotban más nyomok is utalnak erre, például az, amikor Dan és Jenny felbukkannak a vonat állomáson, vagy hogy Jenny „a láthatatlan embernek” hívja a bátyját.

Az egyik kreátor, Joshua Safran jó pár interjúban mesélt arról, hogy miként döntöttek Gossip Girl szerelméről. Dan már az elején képben volt, de egészen a második évad végéig úgy gondolták, hogy Serena tesója, Eric is tökéletes Gossip Girl lehetne, és egy ideig a cselekményt is erre terelték. Amikor ez nem jött össze, akkor Nate lett a fő lehetőség, ugyanis egy író észrevette, hogy Nate sosem küldött tippet Gossip Girlnek (ami igazából a jelleméből is adódik).

Safran nyilatkozataiból amúgy ki is tűnik, hogy sokáig ők sem tudták az irányt, hogy merre menjenek, ami valamilyen szinten kiábrándító, mindenesetre miután Nate után újra Dan felé terelték az irányt, ami igazából zseniális megoldás volt, ahogy az is, hogy Dan mellett Jenny is benne volt a Gossip Girl csapatban.