Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme 10 gyönyörű Stargirl idézet a letehetetlen Vörös Pöttyösből!

A Stargirl egy csodálatos és felejthetetlen regény, amit a Könyvmolyképző újra kiadott a Disney+ filmjének örömére. A könyv igazi kedvenc lett nálam, itt írtam is róla véleményt. Most hoztam 10 gyönyörű idézetet, hogy nektek is megjöjjön a kedvetek a Stargirlhöz! Íme!

#1

„Stargirl akkor nevetett, ha nem volt min. Stargirl táncolt, ha nem is szólt a zene.
Barátja egy szál se, pedig ő volt a suliban a legbarátságosabb.
Ha felszólították, tengeri csodalényeket szőtt a feleletbe, meg csillagokat. De a fociról sose hallott.
Azt mondta, otthon nincs tévéjük.
Ha kérdezték, kitérő választ adott. Stargirl a mai nap volt. És ő volt a holnap. Ő volt a kaktusz virágának halvány illata, az elsuhant bagoly rebbenő árnya. Nem tudtunk eligazodni rajta. Magunkban legszívesebben parafa táblára szegeztük volna, akár egy pillangót, de a tű áthatolt rajta, ő pedig tovalebbent.”

#2

„De addig nyaggattam, amíg végre elmondta, honnan tudja, mi történik az emberek életében. Egyszerű, mondta. Olvassa a napilapot. Nem a nagybetűs címsorokat, nem is az első oldalt, vagy a sportrovatot vagy a képregényeket vagy a tévéműsort vagy a hollywoodi pletykákat. Csupa olyasmit, ami fölött legtöbben átsiklanak, ahol nincs nagybetűs cím, se kép; az újság hátországa: ki került kórházba, ki halt meg, ki kötött házasságot, kinek van születésnapja, házassági évfordulója, a rendőrségi kishíreket, a jövő heti eseménynaptárt.
És legfőképpen a töltelékeket.
– Imádom a töltelékeket! – kiáltott fel Stargirl.
– Mi az a töltelék? – kérdeztem.
Megmagyarázta. Aprócska hír, amely nem elég fontos, hogy sztorinak szolgáljon, vagy nagybetűs címet biggyesszenek föléje. Mindegyik legfeljebb egy hasáb széles, a hossza két-három centi. Rendszerint a belső oldalak alján található, ahová a szem ritkán téved. A szerkesztő legszívesebben sohasem használna tölteléket. De némelyik riporter talán nem ír elegendő szót, és a sztori nem ér az oldal aljáig. Márpedig üres hely nem lehet az újságban, hát a szerkesztő benyom valami tölteléket. Nem kell, hogy „hír” legyen. Még csak fontos se. Az sem lényeges, hogy egyáltalán elolvassa valaki. Egyetlen feladata, hogy töltse ki az üres helyet.
Töltelék jöhet bárhonnan, szólhat bármiről.”

#3

„– Ez a boldogságszekerem – magyarázta. – Igazából boldogtalanságszekérnek is mondhatnám, de a boldogságot jobban szeretem.
– Na de mire való ez az egész?
– Arról szól, hogy hogy érzem magam. Ha valami boldoggá tesz, berakok a szekérbe egy kavicsot. Ha boldogtalan vagyok, kiveszek egyet. Összesen húsz kavicsom van.
Három hevert a polcon. – Szóval most tizenhét van a szekérben, igaz?
– Igaz.
– Vagyis, úgy nagyjából boldog vagy?”

#4

„És Stargirl egész nap aprópénzt potyogtatott. Egy centet itt, ötöt amott. A járdára dobta, egy polcra tette, vagy egy padra. Meg egy-két negyeddollárost is.
– Utálom az aprópénzt – mondta. – Úgy… csörög.
– Felfogod, mennyit dobsz ki egy év alatt? – kérdeztem.
– Láttad már valaha egy kis kölyök képét, mikor meglát egy centet a járdán? – kérdezte ő.”

#5

„De ahogy ő látott, abban több is volt. Amit látott, azt érezte is. A szeme egyenesen a szívéig hatolt.”

#6

„Olyan volt, mint a hajlítható fény: beragyogta napjaim minden zugát. Megtanított örülni. Megtanított csodálkozni. Megtanított nevetni.”

#7

„– Azt mondja, a dolog lényege – ha sikerül pontosan fordítanom –, kinek a szeretetét becsülöd többre, az övét, vagy a többiekét? A Senor azt mondja, minden egyéb ebből következik.”

#8

„– Senkinek sincs ideje – mondta. – Az idő senkié. – Széttárta karját, megpördült, tarka szoknyája olyan volt, mint a csíkos savanyúcukor. – Az idő mindenkié!”

#9

„A föld beszél hozzánk, de nem halljuk, olyan lármát csapnak az érzékeink. Néha ki kell őket radíroznunk, mármint az érzékeinket. Akkor – talán – elér hozzánk a föld. Beszél hozzánk a világmindenség. Suttognak a csillagok.”

#10

„Stargirl temérdek furcsasága közül az én szememben ez volt a legfurább. Minden, ami rossz, egyszerűen lepergett róla. Illetve: ami neki volt rossz, lepergett róla. Ami pedig nekünk, az nagyon is megragadt rajta. Ha bántottak minket, ha boldogtalanok voltunk, ha kiszúrt velünk az élet, rögtön megtudta. Rögtön a szívére vette, éppúgy, ahogy mi magunk. De az őt érő rossz dolgokat – undok beszólásokat, ferde pillantásokat, hólyagokat a lábán – mintha észre se vette volna.”

A Disney nemrég filmet készített a máris klasszikus Stargirl című kötetből, ennek örömére a Könyvmolyképző Kiadó újra kiadta kiadta a regényt.

Az egyedi Young Adult történetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha velünk tartasz, akár egy példányt is nyerhetsz a kötetből.

Nyereményjáték

A Disney könyvadaptációjában a tehetséges Grace VanderWaal a főszereplő, aki az ismertségét még gyerekkorában szerezte, amikor megnyerte az America’s Got Talent című tehetségkutatót.

A mostani játékunk így a tehetségkutatók bűvöletében telik: minden állomáson egy nyertes képét találjátok majd meg, a feladatotok hogy beírjátok, mely tehetségkutatóban tűnt fel az énekes(nő)

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

További állomások

06.14. – Sorok Között
06.16. – Hagyjatok! Olvasok!
06.18. – Sorok Között -extra állomás
06.20. – Utószó Blog
06.22. – Dreamworld Blog
06.24. – Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
06.26. – Könyvvilág