Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Colleen Hoover – All Your Perfects: Minden tökéletesed

Colleen Hoover aztán ért hozzá, hogy megtépázza az ember lelkét, és erre a Minden tökéletesed az egyik legjobb példa. Ez a kötet tényleg egy érzelmi hullámvasút, és egy nem hétköznapi szerelem történetét meséli el.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezménnyel a kiadótól! *

Hoover két idősíkon mesél. A múltban akkor ismerkedik meg Quinn és Graham, amikor az előttük lévő ajtó mögött a két szerelmük éppen egymást kényezteti. A szörnyű helyzet dacára kialakul köztük a kémia, a múltbéli jelenetekben pedig megismerhetjük azt hogyan szerettek egymásba, milyen gondolataik, érzéseik voltak a leginkább boldog, úgymond „nászutas” korszakban.

A regény másik idősíkja a jelenben játszódik, ahol Quinn alig bírja elviselni a férje érintését. Alig bír megmaradni Graham mellett, pedig ugyanúgy teljes szívből szereti, mint amikor hét évvel ezelőtt megismerkedtek. A probléma az, hogy évek óta próbálnak babát vállalni, de a sok beavatkozás ellenére Quinn meddőnek bizonyul, az örökbefogadást pedig Graham egy múltbéli hibája nem engedélyezik.

Bár a múlt szál is nagyon érdekes és cuki volt, pláne amikor olyan dolgokról beszélgettek, ami jól reflektált a jelen történéseire, de mégis úgy éreztem, hogy engem a jelen történései jobban érdekelnak. Ezzel együtt a múlt-béli jeleneteket sem utáltam, mert tök jó volt a kontraszt, és kellett ez a megalapozás ahhoz, hogy feltétlenül drukkoljunk a párosnak és megértsük a jelenbéli problémáikat.

A központi kérdés ebben a kötetben szerintem az volt, hogy egy házasságban elég-e a hatalmas, tomboló szerelem, és együtt lehet-e egy páros úgy is, ha mindenáron gyereket akarnak, de nem jön össze. Több olyan jelenet volt, amikor a szívem szakadt meg Quinn és Graham miatt. Hoover fájóan jól átadta azt, hogy pusztán a szerelemmel nem oldhatóak meg a hétköznapok problémái.

Baromira szerettem azt, hogy Hoover a szexről mesélt. Ahogy végigivezette nekünk, hogy hiába imádja a nő a férje érintéseit, mégis a folyamatos kudarccal párosítja, mert a behatolás a reményhez vezet, és amikor havonta megcsinálja a tesztet, akkor bizony folyamatos csalódás éri. Imádtam, hogy mennyire őszintén és hitelesen mesél Hoover erről a kérdésről, mert annak a leírása is tök hitelesnek érződött, hogy milyen az, ha valaki nagyon akar gyereket, de nem jöhet össze. És szerintem ezzel sokan tudunk azonosulni, még a meleg olvasók is.

Olvasás közben iszonyú kíváncsi voltam arra, hogy mi lesz a kötet vége. Hoover ügyes mesélő, mert több lezárást is felvázolt, például a szerelmük dacára szakítanak és mindketten megpróbálnak valaki mással gyereket vállalni. Felvázolta azt is, hogy Quinn utálatos(nak tűnő) anyjától kérjenek segítséget. (Ó, az a bizonyos beszélgetés Quinn és az anyja között mindent vitt). Sorban vázoltam magamban, hogy mi lehet itt a jó lezárás, hogy miként dönt Hoover: a szerelem mindent legyőz, vagy a családalapítási vágy erősebb? A végső döntés, a lezárás részemről tökéletes volt. Meglepő, de tökéletes. Olyan Hooveres, a szó legjobb értelmében.

Értékelés: 8/10

A Minden tökéletesed remekül prezentálja azt, hogy miért lehet beleszeretni Colleen Hoover történeteibe. Olvasmányos, érzelmes, elgondolkodtat és megmozgat, miközben olyan fájóan emberi karaktereket mozgat Hoover, akik akár az ismerőseink is lehetnének. Iszonyúan szerettem ezt a történetet, a végkifejletet, csak azért nem adtam maximális pontot, mert azért jobban érdekelt a jelen történetszála a múltnál.

Hogy tetszik a borító? Szerintem gyönyörű, úgy örülök, hogy ezzel a virágossal jelent meg itthon, és nem az első eredetivel, a fent látható szerelmespárossal. És kiemelném a könyv címét is, mert nyelvtanilag tényleg hibás angolul és magyarul is egyaránt, de a sztoriban többször előkerül a kifejezés, és most úgy érzem ennél jobbat nem is találhatott volna ki a kiadó.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted Colleen Hoover regényeit ki ne hagyd ezt a kincset!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezménnyel a kiadótól! *

A blogturnéról

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed című regényét. Talán nem is létezik tökéletes házasság, de ha két ember igazán szereti egymást, meg kell küzdeniük a nehézségekkel, nem adhatják fel. Kövesd végig az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

Nyereményjáték

Colleen Hoover idézetekkel játszunk! Minden állomáson egy klassz idézet vár rátok, fejtsétek meg melyik könyvben szerepel, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

“A mosdópultnak dőlve várja a választ, mint aki készen áll erre a beszélgetésre, sőt, szinte örül neki. Mintha már várt volna valakire, akinek a tragédiája felülmúlja az övét. Ilyen az, amikor valaki megjárja a poklok poklát: keresi a sorstársakat, azokat, akiknek még rosszabb… A többiek pedig belőlük merítenek erőt, bármilyen szörnyűség történt is velük. Mert mindig van lejjebb.”

a Rafflecopter giveaway

További állomások

Blogturné Klub
11.07 Readinspo
11.10 Kelly és Lupi olvas
11.13 Dreamworld extra
11.16 Fanny’s Library
11.19 Csak olvass! extra
11.21 Sorok között
11.24 Dreamworld
11.27 Csak olvass!
11.30 Veronika’s Reader Feeder