Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Colleen Hoover – Layla

Azért is szeretem annyira Colleen Hoover regényeit, mert a maga nemében mindegyik egyedi, Hoover pedig arra nagyon képes, hogy könyvről könyvre megújuljon, és valami újat adjon az olvasónak. A Layla nagyon különbözik az összes korábbi Hoover kötettől, és nem véletlenül került a Zafír Pöttyösök közé sem. És hogy szerethető-e? Nos, én imádtam, és szerintem minden Hoover-fan szeretni fogja!

* Elolvasnád? Szerezd be kedvezménnyel a kiadótól! *

A történet főhőse Leeds, egy feltörekvő zenész, aki egy zenekarban játszik, amit utál. Az egyik bulin ismeri meg a vad és jólelkű Laylát, akivel hamar egymásba szeretnek, amolyan filmes módon, amikor érzitek, hogy annyira illetek egymáshoz, és minden klappol. Pár hétig felhőtlen boldogságban is élnek, amikor feltűnik Leeds féltékeny ex-barátnője, és lelövi Laylát, aki bár túléli, de az esemény és a hosszadalmas kórházi kezelések után viszont az életük már nem lesz ugyanolyan…

Mint minden Hoover kötetről, erről is nagyon nehéz spoilerek nélkül mesélni, a fenti történet leírás is csak a sztori elejét regéli el. Egy biztos: tele volt fordulatokkal ez a könyv, és sikerült szinte minden oldalon meglepnie, mert mindig előállt egy olyan új ötlettel, gondolattal, ami fel sem merült bennem. Kicsit olyan érzésem volt, mintha Hoover azt akarta volna, hogy koncentráljak valamire, amit előtérbe helyezett, hogy közben ne fedezzem fel az apró jeleket, amik miatt még egyedibbé vált ez a történet.

Érdekes volt ez az utazás a paranormális világba, Leeds ugyanis hamar felfedezi, hogy ott van a házban egy kíséretet, Willow, aki segítségre szorul. Amit a legjobban bírtam ebben a szálban az Leeds reakciója a természetfeletti világra. Annyira hitelesnek érződött az, ahogy elfogadta szkeptikusként mindennek a létezését, egyszerűen azt éreztem, hogy igen, valahogy így lennék én is. A kapcsolata Willowwal nagyon egyedi volt, és ezáltal egy csomó érdekes kérdést boncolgatott Hoover.

Mit jelent a szerelem? Hogyan lehet kiszeretni valakiből? Mennyit számít a test és mennyit a lélek? Önzőség-e az, ha magunkat választjuk a másikkal szemben? Többek között ezeket pedzegette Hoover ebben a kötetben, miközben Leeds szemét át végigélhettük mindet. Érdekes volt nagyon, volt egy-egy idézet, ami úgy megakadt bennem, mint amikor arról beszélt Layla, hogy amikor beleszeretsz valakibe, az mindig felülírja a korábbiakat, mert az új érzés mindig erősebb. És mivel ez kétszer is elhangzott, nagyon megragadt bennem, elgondolkodtatott, és emiatt nem is tudtam merre halad tovább a történet.

A legnagyobb erőssége a könyvnek tulajdonképpen a kiszámíthatatlansága. Nem tudtam mi vár rám a következő oldalon, ebben nyilván segített a két idősík, az, ahogy a párkapcsolati témán volt a fókusz és nem a természetfelettin, és emiatt még inkább el tudtunk merülni a karakterek fejében, az értékrendjében. Olyan egyszerű volt gonoszokat találni a kötetben, de Hoover minduntalan emlékeztet arra, hogy nem gonoszok vagyunk, hanem egyszerűen csak emberek, akik elkövetnek hibákat, rossz tetteket, de mindennek megvan az oka, még akkor is, ha nem tudunk róla. Ez az útravaló pedig nagyon megmaradt bennem a történetről.

Most, hogy az ajánlóm végére értem azért hozzá kell tennem, most tökre jól esne egy spoileres kibeszélő erről a könyvről, mert annyi meglepetést tartogatott, hogy csak pislogtam, és bőven lenne még miről beszélni. Most viszont spoilermentesen már nem igazán tudok mit hozzátenni azon túl, hogy csak javasolni tudom nektek azt, hogy olvassátok el a Laylát, mert kétségkívül 10/10-es élményt nyújt, hiszen egy igazi érzelmi hullámvasút, telis-tele meglepetéssel. Nem azt mondom, hogy ez Hoover legjobb könyve, de mindenképpen ez az egyik legemlékezetesebb, ami olvasás után is sokáig veled marad.

* Elolvasnád? Szerezd be kedvezménnyel a kiadótól! *

A blogturnéról

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover lebilincselő regénye, a Layla. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Leeds és Layla különleges szerelmének történetét, mely egyszerre fájdalmas, különleges és felemelő. Vajon mennyit bír el egy szerelem?
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Nyereményjáték

Colleen Hoovertől megszokhattuk már, hogy csodálatos férfi karakterekkel ajándékozza meg olvasóit, Leeds sem kivétel ez alól. Így hát mostani játékunk során a CoHo srácoké lesz a főszerep! Minden állomáson olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, ki mondhatta, és a teljes nevét (vezeték és keresztnév) beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“– Igen, élek. Veled és érted, Sky. Úgy, mint még soha életemben.”

a Rafflecopter giveaway

További állomások

09/23 Dreamworld
09/25 Sorok Között
09/27 Kelly és Lupi olvas
09/29 Veronika’s Reader Feeder
10/01 Fanni’s Library
10/03 Csak olvass!
10/05 Csak olvass! – Idézetek
10/07 Dreamworld – Borítók
10/09 Readinspo