Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Cassandra Clare & Holly Black – Az Ezüstmaszk (Magisztérium 4.)

Ó, hogy én ezt is mennyire imádtam! Egyszerűen hihetetlen, hogy a legelső kötettől kezdve milyen sokat fejlődött a sorozat, és szerencsére még mindig nincs vége. Mert ez a rész is legalább annyira izgalmas, szórakoztató és vicces volt, mint az előző kötet. És igen, a függővége is gyilkos.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a linkre kattintva *

A történet hat hónappal A Bronzkulcs vége után folytatódik. Aaron halott, Call börtönben van, ahonnan végül kimenekítik, Joseph mester börtönébe kerül, ahol ultimátumot kap. Fel kell támasztania Aaront, különben baj lesz. A sztorit kábé ennyivel le lehetne írni, de sokkal többről szólt.

Először is, ami kifejezetten tetszett, a gyász kezelése. Az, hogy miként szenvedi meg a három barát Aaron halálát, és milyen sebeket okoz ez Callben. Hasonlón ment át ugye A halál ellensége is, és ügyes volt az is, hogy a feltámasztás gondolata miként vert éket a srác fejében, és hogyan agyalt azon, hogy talán ez nem is rossz ötlet. Talán megmenthető mindenki.

Call személyiségfejlődését külön szerettem a kötetben. A kétségeit, a fájdalmát, és azért kaptunk édesebb részleteket is Tamarával. És igen, a barátaival való interakciókat különösen szeretem, Jasper most aztán mindent vitt, azok a beszólások egyszerűen isteniek voltak, nagyon kellettek, hogy oldják a feszültséget. (És ezek után remélem már együtt marad Celiával)

Jó volt kicsit jobban megismerni „a sötét oldalt is”. A Halál ellenségének az öccse írt egy naplót, ami Callhoz került, na ez is rengeteget hozzáadott a sztorihoz. De üdítő volt Joseph mester álarca mögé bepillantani, vagy meglátni Anastasiában a gyászoló anyát. Egyedül Alexet sajnálom, nála valahogy nem jöttek át olyan erősen az okok, hiányzott a „miért tetted?” rész. Bár, lehet, hogy simán hataloméhséggel is magyarázható az egész.

A könyv lezárását pedig különösen szerettem. Volt egy teóriám arról, miként ér véget, de az írónők megleptek, teljesen más ötleteik voltak, amik amúgy zseniálisak voltak. De a csata, a karakterek szembenállása, és eleve a meglepő fordulatok mindent vittek. A függővég pedig annyira durva, hogy már a körmöm rágom én is a folytatásért.

Egyetlen negatívumot említenék meg, az pedig a romantikus szál. Most, hogy a szereplők már tizenöt évesek, érthető, hogy előjött. Édes is volt együtt Tamara és Call, tetszett az is, ahogy a fiú levetítette, hogy a lányhoz Aaron illett volna, és miért pont őt akarja.

De annyira hirtelen volt az egész, az, ahogy a barátságból szerelem lett, majd tovább alakult. A körülmények, a gyorsaság, a jelenetek, a párbeszédek, valahogy nem passzoltak, hiába volt némelyik édes. Mintha be akarták volna erőszakolni a sztoriba, de csak nyögve-nyelősen sikerült, amit sajnálok, mert alapvetően jó volt a megközelítés, a gondolatiság, csak a kivitelezés lett gyenge.

Értékelés: 9/10

A sorozatot továbbra is nagyon szeretem, mert vicces, szórakoztató és kiszámíthatatlan. Tele van nem várt fordulatokkal, érdekes szituációkkal és lehengerlő karakterdrámákkal. De tényleg, mindegyik karakter jól felépített (Alexet kivéve persze), és emiatt is jóleső érzés olvasni a könyvet.

Hogy tetszik a borító? Szerintem gyönyörű, akárcsak az összes részé. Megérdemli ez a sorozat a menő borítókat.

Kinek ajánlom elolvasára? Őszintén szólva, kétlem, hogy a harmadik rész után bárki abba akarná hagyni. És ne is tegyétek, részről-részre egyre jobb a sorozat!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a linkre kattintva *

AZ EZÜSTMASZK – BLOGTURNÉ

 • Negyedik kötetéhez ért a Magisztérium sorozat, amiről a Blogturné Klub négy bloggere mondja el a véleményét. Kövesd velünk a turnét, és meg is nyerheted a könyv egy példányát.

 • A Magisztérium sorozatot két tehetséges írónő, Holly Black és Cassandra Clare jegyzi. De ismeritek vajon a szerzőpáros önálló műveit is? 🙂
  A mostani játékunk során minden állomáson egy-egy idézetet találtok, abból találjátok ki, hogy melyik könyvből idézünk. A címeket a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be 🙂 A jól kitöltők között kisorsolunk egy példányt a könyvből.
  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  „– Camille finoman jár. Mint egy faun az erdőben. Nem úgy, mint egy kacsa.
  – Nem úgy járok, mint egy kacsa.
  – Én szeretem a kacsákat – szúrta közbe diplomatikusan Jem. – Főleg a Hyde Parkban lévőket. – A szeme sarkából Willre pillantott; mindkét fiú az asztal lapján ült, lábukat a levegőben lóbálták. – Emlékszel, amikor megpróbáltál rávenni, hogy etessek meg velük egy kacsapástétomot, mert szerettél volna kitenyészteni egy új kannibál kacsafajt?
  – Be is falták – emlékezett vissza Will. – A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!”

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 01.15. – Sorok Között
  01.17. – Bibliotheca Fummie
  01.19. – Deszy Könyvajánlója
  01.21. – Always Love a Wild Book