Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Felemelkedés: Elképesztően gyönyörű borítót kapott az új Vörös Pöttyös

Hát gyerekek, tudom, hogy A hódító legendája első kötete megosztó volt (én mondjuk imádtam, itt írtam róla értékelést), de az tény, hogy a borítói valami elképesztőek. Az első részé is gyönyörű volt, és szerencsére a másodiké is az.

Imádom ezt a szövetbe becsapódó tőrt, a szétszóródó szilánkokat, a betűtípust, a színeket… Most még jobban megjött a kedvem az olvasáshoz! A kötet megjelenése 2022 őszén esedékes.

Kiersten White – Now I Rise – Felemelkedés ( A hódító legendája 2.)

*EGY DÜHÖS NŐVÉR

Lada Draculnak nincsenek szövetségesei. Nincs koronája. Csak az az övé, ami mindig is az volt: önmaga. Miután nem sikerült megszereznie a havasalföldi trónt, Lada mindenkit megbüntet, aki keresztbe mer tenni neki. Megrohamozza embereivel a vidéket, de a nyers erő nem hozza meg neki azt, amit akar, és ha Mehmedre, a dacos török szultánra gondol, az is kevés vigaszt nyújt tüskés szívének. Nincs ideje azon töprengeni, vajon gondol-e még rá a férfi, pláne, hogy szereti-e még. Lada elhagyta őt, mielőtt a férfi tette volna meg vele.

EGY CÉLKERESZTBEN LEVŐ FIVÉR

Ladának szüksége van diplomatikus öccse, Radu támogatására. Csakhogy őt Mehmed Konstantinápolyba küldte – és ez nem egy diplomáciai küldetés. Mehmed a város feletti uralmat akarja, Radu pedig megszolgálta magának az ellenséges vonalak mögötti, kétkulacsos kém nem kívánt pozícióját. Amikor Lada életében először segítséget kér tőle, ő visszautasítja… ami a nővérét a legsötétebb döntés meghozatala elé állítja.

A VÉGSŐ HATALMI JÁTSZMA

A hithez, a törökökhöz és a Mehmedhez való hűség között őrlődve Radu tudja, hogy semmivel sem tartozik Ladának. Ha a nővére meghal, azt sohasem bocsátaná meg magának – de ha kudarcot vall Konstantinápolyban, megbocsátana-e neki valaha is Mehmed?
*(Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Könyvkritika: Kiersten White – And I Darken: Lada Dracul – egy sötét lélek