Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Magyar borítót kapott az új Vörös Pöttyös, az Aurora felemelkedése

Már nem is kell sokat várni, 2022. augusztus 16-án végre magyarul is megjelenik az Aurora felemelkedése! A kötetet két olyan író jegyzi, akitől már olvashattunk is magyarul: Amie Kaufman (Lehullott csillagok) és Jay Kristoff (Vihartáncos).

Az Aurora felemelkedése a külföldi bookstagram és a blogok egyik nagy kedvence volt, anno naponta jött velem szembe, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok már rá, hogy milyen. A goodreads adatai is biztatóak: majdnem 55 ezer csillagozásnál 4.12-es tetszési rátát tud.

Ami a magyar borítót illeti, szerintem nagyon szép lett, alább meg is nézhetitek a magyar fülszöveggel együtt.

Amie Kaufman & Jay Kristoff – Aurora Rising – Aurora felemelkedése (Aurora-ciklus 1.)

2380-at írunk, az Aurora Akadémia frissen végzett kadétjai megkapják első küldetésüket. Tyler Jones az akadémia sztárja, és alig várja, hogy összeállítsa álmai osztagát, de makacs hősiessége miatt végül azok kerülnek a csapatába, akiket senki más nem akart kiválasztani…

Egy beképzelt diplomata, fekete öves szarkazmussal.
Egy szociopata tudós, aki előszeretettel lő a szobatársaira.
Egy nagyszájú techmágus a galaxis legfejlettebb egójával.
Egy indulatkezelési problémákkal küzdő földönkívüli harcos.
Egy vagány pilóta, aki kicsit sincs oda Tylerért, ha valakit érdekelne.

De Ty legnagyobb problémáját még csak nem is az új osztaga jelenti, hanem Aurora Jie-Lin O’Malley. A lány, akit kimentett az interdimenzionális űrből – ahol két évszázadot töltött kriogén fagyasztásban. Aurinak, az időn kívüli lánynak fogalma sincs róla, mihez kezdjen, mégis ő lehet a kirobbantója egy több millió éve érlelődő háborúnak, és Tyler lúzerekből, bajkeverőkből és forrófejű kívülállókból verbuválódott csapata lehet a galaxis utolsó reménysége.

Klasszikus galaktikus mentőakció, a Galaxis útikalauz stopposoknak humorával, szerethető karakterekkel és izgalmasan bonyolódó magánéleti szálakkal.