Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Baráti beszélgetések: Új trailert kapott a Sally Rooney könyvadaptáció

Az ír szerző, Sally Rooney Normális emberek című könyvéből már készült egy lehengerlő adaptáció, ezúttal pedig a debütáló regényéből, a Baráti beszélgetésekből forgattak tv-sorozat, aminek a története azt meséli el, hogy milyen bonyodalmakat szülhet a nők közötti barátság.

A könyvet megjelenése idején híres írók és színésznők is éltették, Celeste Ng, a Kis tüzek mindenütt szerzője szerint: „Pontos, humoros, gondolatébresztő… nagyszerű portré két fiatal nőről, akik igyekeznek megbirkózni a felnőtté válás kihívásaival.” Sarah Jessica Parker, a Szex és New York főhőse így méltatta a művet: „Óriási könyv… Egy nap alatt kiolvastam. És ezzel nem vagyok egyedül.

A sorozat az amerikai HULU streaming szolgáltatóra kerül fel, tizenkét fél órás epizódra számíthatunk. A főszerepekben Alison Olver, Jemima Kirke, Sasha Lane és Az utolsó szerelemeslevél sztárja, Joe Alwyn. A premier 2022. május 15-én várható, magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

* Olvasd el a könyvet a premier előtt! *

Sally Rooney – Baráti beszélgetések

Frances hidegfejű, szenzitív fiatal nő, Dublinban tanul, írói pályáját építgeti. Legjobb barátnője a szépséges Bobbi, aki öntelt és hiú ember. Egyik este megismerkednek egy ismert fotóssal és egyre közelebb kerülnek hozzá. Frances be kell vallja magának, mennyire imponál neki az idősebb nő ízléses otthona és jóképű férje, Nick. Frances és a férfi flörtölni kezdenek, de kalandjuk, ami kezdetben szórakoztató csacskaságnak tűnik, később fájdalmas érzésekhez vezet…

A Baráti beszélgetések hibátlanul megkomponált, csalafinta humorú történet a fiatalok életének veszélyes pillanatairól, hiteles érzéseikről. Rooney regényében feltárja, milyen bonyodalmakat szülhet a nők közötti barátság.