Home Film és Sorozat kritika 4 ok, hogy miért nézd meg a The Boys – A fiúk...

4 ok, hogy miért nézd meg a The Boys – A fiúk c. sorozatot

Az Amazon Prime streaming szolgáltatón június 3-án debütál a The Boys – A fiúk harmadik évada. A képregény adaptáció az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozata, amit bátran merek nektek is ajánlani megtekintésre. El is mondom miért.

1. Mert egyedien nyúl a szuperhős témához

Ha szóba kerülnek a szuperhősök, akkor mindenki egy Clark Kent vagy Amerika Kapitány szintű jóemberre gondol, aki a másikon akar segíteni. Na az itteni szuperhősök nem ilyenek. Őket csak a pénz és a siker érdekli, gátlástalanul képesek átgázolni az embereken, akár szó szerint is.

Főhősünk, Hughie barátnője például úgy hal meg, hogy keresztül fut rajta a világ leggyorsabb embere. Hughie ezek után dönt úgy, hogy bosszút akar állni a szupererővel rendelkező embereken, beáll egy bandába, és ezután fedezzük fel vele együtt, hogy mennyire szörnyűséget követtek el “a hetek” tagjai. (A “hetek”-be az aktuálisan legerősebb szuperek kerülnek.)

2. Igazán megmutatja azt, hogy mit jelent szuperhősnek lenni

Több szupert megismerhetünk a történet során, többeknél kaptunk eredettörténetet is, és az írók nagyon erősen bemutatták azt, hogy például egy szar gyerekkor, az állandó rivaldafény és a siker hogyan képes kifordítani valakit önmagából, és miként válhat szupergonosszá egy olyan ember, aki a hatalmát akár jóra is használhatná.

Az én egyik kedvenc karakterem a keresztény, jólelkű Annie (aka Starlight), aki tényleg segíteni szeretne az embereken, aztán rá kell lassan döbbennie, hogy mennyire nem egyszerű a világunkban. De baromi jó például Chace Crawford (Gossip Girl) karaktere is, aki kopoltyúkkal született, és emiatt fetisizálják őt, a nők aktus során még bántják is, és ezt miként kezeli. Több szuperről is kiderül mi van a háttérben, ettől válik sokkal komplexebbé a történet.

3. Iszonyú vicces. De tényleg.

A sorozat humora valami páratlan. Ritkán találkozni ilyennel. Sokszor a lehető leglehetetlenebb helyzetekben jön rám a nevethetnék a sorozat nézése közben, de ilyenkor (is) jól esik röhögni a látottakon. Abszurd és sötét egyébként a sorozat humora, de kétségkívül működik.

Arra ezért felhívnám a figyelmet, hogy erősen 18 éven felülieknek ajánlott a sorozat, ez témáiban és látványban is megjelenik, illetve sokszor a humora is erősen korhatáros. 18 alatt emiatt abszolút nem ajánlom megtekintésre a sorozatot.

4. Addiktív. De tényleg.

Vannak azok a sorozatok, amiket ha az ember elkezd nézni, nincs megállás, futtatnád tovább a részeket. Na ez is ilyen. Annyira izgalmas végig, lehetetlen nem drukkolni a képességek nélküli “jófiúknak” (akik azért nem olyan jók….), hogy kapják már el a szupereket, eközben pedig van itt minden más: romantika, társadalomkritika, szatíra, megdöbbentő WTF pillanatok és még sorolhatnám.

Meg kell mondjam, már alig várom a harmadik évadot,pláne azután, ahogy a második véget ért. Ha elkezditek nézni, készüljetek fel rá, hogy gyorsan ledarálós lesz! 🙂

The Boys: A fiúk – Előzetest kapott a harmadik évad!