Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Filmkritika: After We Fell – Miután elbuktunk (2021)

Tegnap délután mozizni támadt kedvem, így megnéztem a Miután sorozat sorozat harmadik részét a Sugárban. Egész jó élmény volt moziban nézni a filmet, volt néhány bekiabálás, meg felröhögés Hardin tetteire, így valahogy jobban átjött a feeling.

Azt kell mondjam, a Miután sorozatból eddig ez volt a kedvenc részem, és most már kifejezetten kíváncsi vagyok a lezárásra is. Nagyon jót tett a történetnek, hogy most valós problémákra koncentráltak. Végre túlvagyunk a „megcsallak fűvel-fával” szakaszon, és bár a bizalmi kérdés még előkerült Tessa és Hardin között, hozzájuk képest meglepően éretten álltak hozzá.

A fő dilemma ugye most az volt, hogy Tessa állást kapott Seattle-ben egy könyvkiadónál, Hardin viszont nem akar utána menni, mert nem tudja mihez kezdjen magával. Ez egy tök élhető dilemma, pláne azért, mert előjött az a „pasi-elvárás”, hogy a nő mondjon le az álmairól és a vágyairól, hogy őt boldoggá tegye. Örültem nagyon, hogy Tessa kiállt magáért, és nekiment az álmainak.

A karakterek fejlődése még ebben a filmben is jól tetten érthető. Végre elkezdtek kommunikálni egymással, és már nem csak veszekedésből és dugásból áll a kapcsolatuk. Annyira jól áll nekik ez a fajta érettség végre, és bár messze még az út vége, de végre rajta vannak, kijárt már nekik. Ráadásul így a kapcsolatuk is sokkal érdekesebb. Az első résztől kezdve Hardin személyiségének az alakulása a legszembeötlőbb, jó látni, hogy mivé fejlődött és változott ez a fiú, nagyon kellett már ez neki.

Kaptunk ám drámát azért más módon is, a film „mi a fasz” jelenetenén az egész mozi sírva röhögött, pedig igazából elég komoly dolog történt ott, csak Hero játékában volt túl erős a helyzetkomikum. (De azért ez így is tök jól jött ki). Az ötlet, a kivitelezés, maga az esküvő baromi jó volt, ahogy a film lezárása is. A legjobban azt szerettem benne, hogy a történtek mit jelentettek Tessa és Hardin számára, mint egy pár, és együtt küzdöttek meg vele.

Azért akadt pár csalódás is a filmben, például engem nagyon érdekelt volna a könyvkiadói munka. Oké, sejtettem, hogy nem lesz olyan részletes, mint a Younger sorozatban, de ennél azért többre számítottam. Konkrétan annyit láttunk, hogy Tessa ül az irodában, aztán meg a klubban rázza magát, holott ennél azért csak többet csinált. Illetve, nem bántam volna, ha Carter Jenkinst tovább is elnézegettem volna.

Egy szó, mint száz, meglepően jó lett a Miután elbuktunk, különösen az első két Miután film fényében. Egyre erősebbek a karakterek, tök jó a fejlődésük, és hát, az erotikus jeleneteket baromi jól megálmodták a vászonra. Mit is mondhatnék, várom a finálét!

* Elolvasnád a könyvet is? Katt ide! *