Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

(x) A legjobb könyvek a szerencsejátékosokról és a szerencsejátékokról

Az alábbi összeállításba néhány fiktív regény és könyv került be a szerencsejátékról és a szerencsejátékosokról. Egy különleges világ, amely sok vitát és ellentmondást szül a mai napig is. Amennyiben szeretne az olvasó mélyebben elmerülni a mögöttes mozgatórugók és pszichológiai szálak rejtelmeiben, akkor érdemes pár jeles könyvet elolvasni, amik részleteiben mutatják meg ezt a világot és szereplőit.

Kocka angyal – Brian Rouff

Íme az egyik legjobban értékelt könyv a szerencsejátékokról, és mindenképpen megéri a fáradságot. Brian Rouff Dice Angel filmje egy kitalált karakteren – James Delaney Jr-n – alapul, aki egy Las Vegas-i bár tulajdonosa, amelyet apjától örökölt. A bárjában történt pókergép-rablás után rájön, hogy több ezer dollárt veszített, amit a szélhámosok vittek el. Most össze kell gyűjtenie az összes pénzt, hogy megmentse a bárját, mielőtt az IRS belekeveredne. Ha olyan történetet keresel, amely megnevettet, tele élénk karakterekkel, ahol szimpatizálni fogsz a főszereplővel, akkor mindenképpen szerezz be egy példányt.

A bolondok halnak meg – Mario Puzo

Egy epikus thriller két testvérről, akik a nagy tétű szerencsejátékok veszélyes világába kerülnek, ahol a jog és a szervezett bűnözés egy és ugyanaz. A kiadói és a filmiparban játszott könyv egy kivételesen jó ember rossz oldalát mutatja be. A történet az élet gyenge döntéseiről szól, és arról, hogy az embereket könnyen megemészti a hatalom, az irigység és az erőszak Las Vegasban, New Yorkban és Hollywoodban.

Egyszer egy szerencsejátékos: A szökés – Miikka Anttonen

Ez tulajdonképpen egy napló azokról a korai időkről, amikor a 10 éves Miikka Anttonen felfedezte a szerencsejátékot, és fogadásokat kezdett kötni. A sportfogadási szorzók tanulmányozása miatt sok nagy győzelmet aratott – de másrészt ez a szokás arra késztette, hogy abbahagyja a középiskolát. Ennek ellenére a Szökés lehetőséget ad olvasóinak, hogy figyelembe vegyék a szerencsejáték-világ mindkét oldalát, Miikka középiskoláitól való elhagyásától kezdve a világ körüli sugárhajtású, 100 000 dollár értékű fizetési napokig.

The House Always win – Brian Rouff

A Mindig a ház nyer egy pörgős történet, amelyet a főszereplő, Anna lenyűgözően mesél el. Miután egy házaspár – Anna és Aaron – Las Vegasba érkezett, egy viktoriánus kastélyba költöztek, ahol egy Sin City zsaroló szelleme kísért. Aztán Anna értesítést kapott egy korrupt kaszinótulajdonostól, hogy felvásárolja az összes ingatlant az utcájában, beleértve a házukat is. És ekkor kezdenek keményen dolgozni, hogy legyőzzék a rendszert. Ha egyszer elkezded ezt a könnyed leírásokkal teli könyvet, egyszerűen nem fogod tudni letenni, így akár tisztázhatod is az ütemterved, mielőtt beszerzed. Maga a cím „Mindig a ház nyer” inkább azt jelzi, hogy azok, akik a szerencsejátékra ráébrednek, azoknak kiderül, hogy az esélyek mindig ellenük vannak.

A játékos – Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Dosztojevszkij Szerencsejátékosa a szerző rulettfüggőségét tükrözi, ami szintén inspirációt adott a könyvhöz. 1866-ban fejezte be a regényt, miután szigorú határidőt kapott a szerencsejáték-adósságok kifizetésére. Ez egy kötelező történet Alekszej Ivanovicsról, egy fiatal tanárról, aki egy korábban gazdag orosz tábornoknak dolgozik. Lenyűgöző pszichológiai portréja révén Dosztojevszkij ismét eléri a dráma magaslatát, és mivel rendkívüli befelé forduló narrátor, Dosztojevszkij a lehető legjobban írja le az érzéseket, a szorongást és azt, hogy mi hajt egy szerencsejáték-függőt.

Félelem és reszketés Las Vegasban – Hunter S. Thompson

Hunter S. Thompson, a Félelem és reszketés Las Vegasban című könyve végigköveti a főszereplő Raoul Duke-ot és ügyvédjét, Dr. Gonzót, egy hosszú hétvégi országúti kiránduláson, amint Las Vegasba mennek, hogy üldözzék az amerikai álmot. Pofonegyszerű humorával a szerző megérti a 20. század végének amerikai drogkultúráját. Thompson metaforáival és groteszk vonásaival a történet szórakoztató és éleslátó, és néhány valós eseményen alapul. Egyes kritikusok a könyvet „Thompson megkoronázó vívmányának a gonzo-újságírásban” nevezték. Erősen ajánlott olvasmány.

Ódon ritkaságok boltja – Charles Dickens

Charles Dickens által az ártatlan és szerencsétlen Nell alakítása a Ódon ritkaságok boltját olyan bestsellerré tette, amely sokak szívét megragadta. A történet Nell Trent és nagyapja körül forog, mindketten a londoni The Old Curiosity Shop lakói, ahol utóbbi egy depressziós karakter, akiről kiderül, hogy szerencsejáték-függő is. A kölcsönkért pénz elvesztése után elveszik a házát, és a két tragikus szereplő a viktoriánus London árnyas világába és veszélyes utcáiba kerül. A könyv olyan kontrasztokat tartalmaz, mint: középső gyermekkor és öregség, szépség és kegyetlenség, szabadság és fogság.

Összegzés

Figyelembe véve, hogy vannak emberek, akik csak időnként élvezik a kockázatvállalást, mások, akik szórakozásból fogadnak, és akik komolyan veszik a szerencsejátékot, összeállítottam a legjobb szerencsejátékokkal kapcsolatos könyvek listáját, mivel mindegyik választ ad arra, hogy a fogadások a szerencse eredménye, függetlenül attól, hogy például a https://legjobbmagyarkaszinok.com/ oldalon felsorolt kaszinók legyőzhetők-e a saját játékukon, vagy mindig a ház nyer.