Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Be kell valljam, a film előtt nem igazán voltam ismerős a Gucci-botrányban, csak annyit tudtam, hogy egy nő megölte a férjét, de az indíték, és úgy minden más nem volt világos előttem. Többek között ezért, és persze a nagy hype miatt döntöttem pár hete úgy, hogy megnézem a moziban a filmet.

Az alaptörténete amúgy az, hogy van egy szegény, de ambíciózus lány, Patrizia, aki egy buli során megismeri a kissé félénk Maurizio Guccit. Rögtön felcsillan a szeme, hiszen addigra a Gucci-név divatnagyhatalomnak számít. Úgy dönt, elcsábítja a fiút, de ezt a család nem nézi először jó szemmel…

A film tulajdonképpen egy olyan házasságot mutat be, amit a vagyonszerzés iránti vágy szült, de átalakult végül szerelemmé, és kevés olyan része van, amikor mindkét fél egyformán szerette volna egymást. Kétségkívül Patrizia karaktere, az ő változása és tettei viszik el a hátán a filmet. Láthatjuk őt csábítóként és megtört, bosszúéhes asszonyként is, ezt a változást pedig Lady Gaga egészen zseniálisan hozta. De külön kiemelném a Mauriziót alakító Adam Drivert, mert az, ahogy ő megjelenítette a karaktere változását a képernyőn, mestermunka volt. Azért legalább ők megérdemelték volna az Oscar-jelölést.

Ezt a filmet azért is jó volt nézni, mert olyan jól rekreálták a régi idők divatját, az akkori milliőt. Tényleg baromi szép helyszíneket, ruhákat és sminkeket kaptunk, kellően látványosra és grandiózusra sikerült, amihez a mozivászon mérete is sokat hozzáadott. Maga a Gucci-márka megjelenése, a divat és a fennmaradás nehézségei is jól sikerültek szerintem, és azért tegyük hozzá, ennél jobb reklámot a Gucci nem is kaphatott volna, gyanítom sokan rendeltek emiatt tőlük.

Tudjátok, vannak azok a filmek, amiket feleslegesen nyújtanak túl, hogy hosszabb legyen a játékidő. Sajnos itt is ez történt. Több volt benne az unalmas, semmitmondó jelenet, elsősorban Paolo Gucci körül, emiatt sok helyen vontatottnak érződött. Eközben viszont a lényegi rész, Maurizio Gucci személyiségének és a házasságának a változása elnagyoltan lett bemutatva. Konkrétan alig értettem meg, hogy mi is ez a nagy pálfordulás a karakternél, kicsit olyan Trónok harca-Dany érzésem volt tőle, mert egyik pillanatról a másikra borult minden. Pedig igazából ez volt a lényegi rész, és úgy érzem ha a rendező erre odafigyel, egy sokkal jobb filmet kaphattunk volna.

Értékelés: 7/10

Mindent egybevéve azért nem volt ez egy rossz film, átadott sok jó gondolatot, a színészek is megtettek minden tőlük telhetőt. Egyszerűen a játékidő hossza ellenük dolgozott. De hozzáteszem, így is jól szórakoztam, egyszerűen csak rossz látni, ha valami sokkal jobb is lehetne, és pár banánhéjon csúszik el.

Nézd meg, ha szereted az igaz történeten alapuló filmeket, és ha bármelyik színészt kedveled. Meg persze akkor is adj egy esélyt, ha olvastad a film alapjául szolgáló könyvet.