Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Breaking News: Scarlett Johansson beperelte a Disney-t a Fekete Özvegy miatt!

Wow! Ez nagyon kemény, és egy nem várt lépés: a Wall Street Journal híradása szerint Scarlett Johannson berepelte a Disney-t, amiért ők megszegték a szerződését a Fekete Özvegy kapcsán.

A keresetet a Los Angelesben adták fel, és Johannson amiatt támadja a Disneyt, amiért a Fekete Özvegyet egyszerre mutatták be a mozikban és a Disney+ streaming szolgáltatón. A színésznő szerződésében viszont szerepel az is, hogy részesül a mozis box office bevételekből, de tekintve, hogy a film a Disney+ szolgáltatón is debütált, és utána rögtön felkerült HD minőségben a torrent oldalakra, nyilván a mozis nézettségre is rányomta a bélyegét.

A film 2021. július 9-én került a mozikba, azóta Amerikában 158 millió dollárt, világszinten pedig 160 millió dollárt keresett. Ezzel az összesen 318 millió dollárral a pandémia egyik legsikeresebb filmje lett a Fekete Özvegy, de teljesen elmarad a korábbi Marvel filmek adatai mögött, lásd itt.

Ami a Disney+os teljesítményét illeti, a szolgáltató szerint az első héten 60 millió dollár értékben vásárolták meg ott a filmet. Így teljesen érthető Johannson kiakadása, hiszen sokkal kevesebb pénzt kap a megosztott formátum miatt, mint amivel számolt. Kíváncsian várom, hogy mi lesz az eset vége. (Vélhetően peren kívüli megegyeznek)

Filmkritika: Black Widow – Fekete Özvegy (2021)

A színésznővel kapcsolatos érdekesség, hogy a Nők Lapja számára Návai Anikó a napokban plagizált vele egy interjút, miután Johannson stábja többszörösen nemet mondott az interjú felkérésére. Ennek az oka az volt, hogy Johannson kijelentette, a Golden Globe-ot is átadó HFPA szervezet szexista kérdéseket tett fel neki többször (és hát, tudjuk, hogy korruptak), ennek a szervezetnek Návai az egyik tagja. De úgy tűnik, Návai nem érzi, hogy probléma lett volna a plagizálás. A Nők lapja kirúgta a magyar származású „újságírót”.