Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

4+1 színész, aki (majdnem) tönkrevágott egy könyvadaptációt

Én imádom a könyvadaptációkat, hiszen sok olyan regény van, amire eleve amiatt figyelek fel, mert film vagy sorozat készül belőle. A szereposztástól viszont én is sokszor félek, mert nem egy alkalommal koppantam már.

Össze is szedtem 5 olyan adaptációt, aminél frászt kaptam egy-egy kiválasztott színésztől.

Alden Ehrenreich (Lenyűgöző teremtmények)

Ó, hogy én mennyire szerettem anno a regényt! Alig vártam már az adaptációt, pláne mert Ethan egy imádnivaló szereplő volt. Erre castingolták Aldent, aki alig emlékeztetett Ethanre, már csak a korából adódóan is, mert 24 volt a fogatáskor. De láttunk már olyat ezerszer, hogy idősebb színészek alakítottak tiniket, így ezt elnéztem volna. Alden viszont béna volt a szerepben, legalábbis szerintem a tehetsége nem igazán jött elő a forgatáson, és ez nem kicsit rontott a filmélményen.

Jamie Campbell Bower (Csontváros)

Ó gyerekek, emlékszem mekkora csalódás volt nekem ez a casting. Jace szerepére egy teljesen más színészt képzeltem, pláne azok után, hogy a könyvekben mennyire kiemelik a karakter szépségét. Külsőre egyszerűen nem működött nekem Jamie, egyszerűen teljesen máshogy képzeltem el, ráadásul a játékától sem voltam elragadtatva. Amiatt azért jár a piros pont, hogy ő imádta csinálni, még árnyvadászos tetkója is lett.

Jennifer Lawrence (A napos oldal)

Imádom Jennifert, egészen elképesztően a tehetséges. Viszont elkövettem azt a hibát, hogy a könyv elolvasása után néztem meg a filmet, és csak pislogtam hogy kaphatta meg Lawrence huszonegy évesen egy negyvenes nő szerepét… A regényben imádtam, hogy egy negyvenes nőről olvashatok, a filmben viszont teljesen át lett emiatt deformálva a karakter. Igen, Lawrence jól játszott, az Oscart sem sajnálom tőle amit érte kapott, csak a könyvet olvasva nagyon másra számítottam.

Lucy Fry (Vámpírakadémia)

Rengeteg negatív komment érkezett a Vámpírakadémia filmre, amit én mondjuk szerettem, de azért a panaszokat is megértem. Annál is inkább, mert a Lissát alakító Lucy Fry egészen gyenge alakítást nyújtott. Nem tudom mi lehetett a gond, vagy Fry nem olyan tehetséges, vagy a rendező adott neki rossz instrukciókat. Akárhogyis, teljesen elcseszte szegénykém Lissa amúgy tök jó karakterét. Remélem az új adaptációban jobb színészt választanak a szerepre.

Breaking! Tv-sorozat készül a Vámpírakadémiából!

+1 Katherine McNamara (Shadowhunters)

Amikor a Shadowhunters első évadát néztem én is ingattam a fejem, hogy mekkora mellényúlás Clary szerepére McNamara. Affektált, rossz volt az arcjátéka, nem kapta el Clary karakterét. Aztán jött a második évad, új készítőket kapott a sorozat, McNamara pedig elkezdett egyre jobban és ügyesebben játsztani, aztán olyan jeleneteket produkált, hogy leesett az állam. Az a jelenet Valentine-nal a tónál, sose felejtem el… Szóval, ő ezért +1, mert kellett neki egy kis idő, de aztán bizonyított, nem is kicsit. Ráadásul a Shadowhunters színészei közül ő lett a könyvek egyik legnagyobb rajongója is.

Így emlékezett meg a Shadowhunters premierjének évfordulójáról Katherine McNamara!