Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Itt a Kiéhezettek-film: ősszel Young Adult zombik lepik el a mozikat!

Ősszel egy újabb zombis Young Adult könyvadaptáció hódíthatja meg a mozikat! M.R. Carey itthon is megjelent Kiéhezettek regényének az adaptációja 2016. szeptember 22-én, a világpremierrel egy időben kerül a hazai mozik műsorára a Vertigo Media jóvoltából.

kiehezettek

A könyves rajongóknak külön jó hír, hogy az adaptációt maga az író, M.R. Carey jegyezte. Igaz, a könyvtől várhatóak eltérések. Az író nyilatkozata szerint ez szükséges volt, hiszen a Kiéhezettek teljes egészében Melanie elmesélésében zajlik, míg a film öt központi karakterre koncentrál.

Ez esetben két különböző úton mutatjuk meg ugyanazt a történetet. A befejezés pedig abszolút könyvhű lesz” – nyugtatta meg a rajongókat M.R. Carey.

kiehezettek2

A történet szerint a jövőben járunk, az emberiség nagy része egy fertőzés áldozatává vált, és zombivá lettek. Az egészségesek védett városokban élnek, vagy veszélyes bandákba verődnek. Eközben egy katonai bázison pár különleges gyereken kísérleteznek – köztük a főhősön, Melanie-n. A gyerekek is zombik, de megőrizték emberi vonásaikat és kifejezetten intelligensek. A tudósok azt remélik, általuk meglelik az ellenszert a vírusra, de a zombigyerekek kiszabadulnak…

A filmben viszonylag kevés lesz az ismert szereplő, igaz, sikerült a nagyszerű Glenn Close-t is castingolni. Rajta kívül többek között Gemma Arterton (Boszorkányvadászok) és Paddy Considine (A remény bajnoka) is csatlakozott a filmhez.

kiehezettek3

A főszerepben a pályakezdő Sennia Nanua látható, aki korábban a Beverly c. rövidfimben tűnt csak fel. A 12 éves lányról már most sokat remél a filmszakma, és egyes hangok szerint ő lehet a következő színes bőrű ifjú színésznő, aki olyan sikerek elé nézhet, mint Quvenzhané Wallis és Amandla Stenberg.

Alább megnézhetitek a film poszterét, és a legutóbbi megjelent trailert is. Ezek alapján mindenképpen érdekes és kihagyhatatlan programnak ígérkezik a Kiéhezettek, ideje lenne a könyvet is elolvasni!

kiehezettek4 kiehezettek5