Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A legjobb helyek, ahol könyveket olvashatunk (x)

Olvasni az egyik lehető legjobb kikapcsolódás, amikor igazán szárnyalhat a képzelet. Na de az se mindegy, hogy egy jó könyv hol kerül a kezünkbe! Íme három tipp, hogy hol a legjobb olvasni.

#1 – Az ágy

Naná. Nyilván. Ami engem illet, én pont itt szeretek a legjobban olvasni, aminek az oka egyszerű: ülőmunkát végzek, így számomra az, hogy ledőlök és olvasok, pihenés is. Persze nyilván van az a pont, amikor már azt se tudom milyen pozíciót találjak, avagy, hason, oldalt, netán ülve… Van ugye az a pont, amikor már mindent megpróbáltál, a kezed is fáj, de nem lehet letenni a könyvet, mert túl jó ahhoz…

#2 – Tömegközlekedés

Ó, hogy én milyen jókat tudok olvasni a távolsági buszokon! Imádom, hogy ilyenkor kihasználom az időt, és értékesen töltöm el. Próbáltam egyébként filmnézést is a buszon, de az valahogy kevésbé ránt be magával, viszont ha olvasok, sokszor elfelejtem, hogy egyébként úton vagyok. Ami nálam azért is fontos dolog, mert néha rosszul vagyok a buszon a szagoktól, így a figyelemelterelés kell.

Pesten a BKV-n viszont ritkábban veszem elő a könyvet, mert már jártam úgy, hogy két megállóval később kászálódtam le a HÉV-ről, szóval, jobb a biztonság, és ha úgyis tudom, hogy csak pár percig vagyok úton, akkor inkább a mobilomon böngészek, vagy bambulok kifelé.

#3 – Kempingezés

Na ez az, ami nálam bakancslistás, előbb-utóbb mindenképpen fel akarom pörgetni a nyári olvasmányélményeimet egy kis kempingezéssel. A természet lágy ölén olvasni egy kényelmes kemping székben, a csendben, a friss illatok között, hát ez tutira jobbá teszi nem csak a könyvélményt, hanem a hangulatot is. Hogy a kempingezés még klasszabb legyen, katt a Recreationstore.hu-ra, a további klassz cuccokért, ahol még Lakókocsi is vásárolható.


#4 – A fürdőszoba

Gyerekkoromban egyszerűen imádtam a fürdőkádban olvasni! Tök jó volt elmerülni a habok között, bevinni egy mesekönyvet, és elmerülni egy másik világban. A szokásom végét persze az jelentette, hogy az Aladdin beleesett a vízbe, és hiába szárítottuk ki utána, szegénykém még mindig hullámos. Mindenesetre megfelelő óvintézkedésekkel azt hiszem, ma is megadnám az esélyt a fürdőszobás olvasásnak.

#5 – Könyvesbolt és/vagy könyvtár

Megvan az a jó érzés, amikor bemész egy könyvesboltba vagy könyvtárba, és magával ragad a hangulat? A rengeteg könyv látványa, a megannyi lehetőség, hogy milyen világokban és történetekben merülhetsz el. Na én emiatt is szeretek ilyen helyeken olvasni.

Könyvesboltban mondjuk ritkán szoktam, mert hát, bizonyos idő felett azért megnézik az embert, régebben viszont órákon át el tudtam lenni a könyvtárban, volt, hogy ki se kölcsönöztem a könyvet, hanem ott helyben elolvastam. Igaz, jobbára mesekönyvről volt szó.