Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Margaret Atwood: A szavak ereje – Új dokumentumfilm az HBO Go műsorán!

Margaret Atwood A szolgálólány meséje könyvével egy életre beleírta magát a történelembe, miközben emellett is számos remek könyvet írt, amikből több adaptáció is készült.

Viszont Atwood bármennyire is közismert író, igencsak ritka az, ha egy író életéről dokumentumfilm készül, most viszont végre ez is megtörtént! A Margaret Atwood – A szavak ereje 2021. március 18-án érkezik meg az HBO GO műsorára, én pedig már alig várom, hogy láthassam.

Margaret Atwood neve közismert: millióan olvassák világszerte a könyveit, de kevesen ismerik a történetek mögött álló embert, aki sosem gondolta, hogy népszerű író lesz belőle – egyszerűen csak jó író akart lenni. Nancy Lang és Peter Raymont rendezők és forgatócsoportjuk egy éven át filmezték Atwood és néhai párja, Graeme Gibson életét, köztük az előadói körutakat és családi összejöveteleket, vagy

A szolgálólány meséjének forgatását, amely Atwood 1985-ös regénye alapján készült. A film a barátok, a család és maga Atwood által megosztott személyes történetekből építkezik, és bepillantást enged a kanadai vadonban töltött gyermekkorába és korai éveibe, amikor a költészettel kísérletezett, továbbá legutolsó regényének, a Testamentumoknak a befejezése kapcsán írói gyakorlatába is.

Áprilisban jön A szolgálólány meséje 4. évada és itt a trailer!