Home Hírek Ezer hajó: A trójai háború túlélőiről mesél az új görög mitológiás történet

Ezer hajó: A trójai háború túlélőiről mesél az új görög mitológiás történet

Az Akhilleusz dala hatalmas sikert aratott itthon is, így azon kötet rajongói számára mindenképpen érdekes lehet Natalie Haynes regénye, az Ezer hajó, amiben szintén a Trójai háború a téma, és a túlélő nők történetét meséli el. Kétségkívül érdekesnek tűnik, és külföldön ez is nagy népszerűségnek örvend. Alább meg is nézhetitek a gyönyörű magyar borítót és a fülszöveget!

* Elolvasnád? Rendeld meg kedvezményesen! *

Natalie Haynes – Ezer ​hajó

Az ​Akhilleusz dala rajongóinak.
Ez nem egy vagy két nő története. Ez mindannyiuk története.

Az éjszaka közepén Aineiasz felesége, Kreúsza arra ébred, hogy szeretett városa, Trója lángokban áll. A tíz éve tartó háborúnak vége, a görögök győztek. Az asszony kétségbeesetten próbál menekülni a tűz elől, hogy elérje a városkaput, és reményei szerint találkozzon kedves férjével és kicsi fiával. Az utcákat azonban már ellepték a görög katonák. Vajon sikerül Kreúszának elkerülnie őket… és a végzetét?

Mindenki hallott már a trójai háborúról. Azt azonban jóval kevesebben tudják, mi lett a sorsuk azoknak a lányoknak, nőknek és asszonyoknak, akikre általában az események mellékszereplőiként gondolunk. Mi várt rájuk a háború után? Miért küzdött meg az amazon hercegnő Akhilleusszal? Hogyan cselezte ki Pénelopeia a férje trónjára áhítozó kérőit?

Az Ezer hajó az ő szemszögükből meséli el a nyugati világ egyik legnagyszerűbb és legmeghatóbb történetét.

Natalie Haynes író és rádiós műsorvezető. Íróként több műfajban is kipróbálta már magát: krimi és ismeretterjesztő könyvek is fűződnek a nevéhez. Regényeiben, valamint saját rádióműsorában előszeretettel foglalkozik az antik szerzőkkel és műveikkel. 2015-ben a klasszikus irodalom szélesebb körben való megismertetéséért a Classical Association Prize díjjal jutalmazták. Az Ezer hajó a harmadik regénye, amely szerepelt a Women’s Prize for Fiction 2020-as rövid listáján.