Home Könyves TAG-ek Könyvajánló Hungarikum Book Tag stílusban

Könyvajánló Hungarikum Book Tag stílusban

Tíz kérdés, tíz válasz, a kérdéseket ezúttal a magyar hungarikumok ihlették. Most kiderül, min sírtam, mi volt gyógyír a lelkemre és miért nem vagyok büszke arra, ha elolvasok egy könyvet.

1. Pálinka: Egy könyv, ami akkorát ütött, hogy sokáig tartott a hatása

A gyűlölet, amit adtál. Szerintem ez a legjobb könyv, amit valaha olvastam, és hiába teltek el évek, néha még azóta is random eszembe jut a történet. Csodálatos élményt adott.

2. Szikvíz: „Szódával elmegy” kategória

Igazából sok ilyen könyv van, aminél azt érzem nem volt rossz, de nem volt kiemelkedően jó sem. A Save the Date ugrott be elsőre.

3. Makói hagyma: Egy könyv, amin sírtál

A Csillagainkban a hiba olvasásakor annyira sírtam, hogy alig láttam a lapokat a könnyeimtől. Hát igen, ami jó, az jó.

4. Kürtöskalács: Tekervényes történet

Hirtelen a Rudnay-gyilkosságok ugrott be, de igazából bármelyik Ambrózyt mondhatnám, mert zseniálisak a bűnesetek, sose sikerült még eltalálnom az elkövetőt.

5. Akác: Egy könyv, melyben fontosak az illatok

Midnight Sun! Épp most olvasom, Edward meg annyira meg van őrülve Edward illatáért, hogy majd’ felfalná miatta a lányt. Kábé szó szerint xd

6. Béres csepp: Gyógyír a lelkedre

Autoboyography. Aristotle és Dante a világmindenség nyomában. Ez a srác. Simon és a homo sapiens lobbi… és a sort folytathatnám bármelyik jól sikerült LMBT regénnyel. Még mindig alig hiszem el, hogy már magyarul is olvashatok ilyen történeteket, tinikoromban csak álmodhattam erről.

7. Halasi csipke: Egy könyv, melyben túl sokat csipkedték egymást a karakterek

Létezik ilyen egyáltalán? Na jó, A végzet ereklyéi sorozat elején anno kicsit soknak tűnt Jace csipkelődése mindenki felé, de ma már nem tűnne fel szerintem.

8. Törley pezsgő: Felpezsdítő könyv

Verity! Bármilyen fáradt is voltam, olvastam, mert olvasnom kellett, tudni akartam mi lesz. Annyira jó az a könyv!

9. Tiszavirágzás: Legrövidebb könyv, amit valaha olvastál

Gondolom valamelyik Bane krónika lehetett a legrövidebb, amit papír formátumban olvastam.

10. Kodály módszer: Könyv, amire büszke vagy, hogy olvastad

Nem tudok ide kiemelni csak egy címet. Mindent azért olvasok, mert érdekel, mert kíváncsi vagyok rá. Így a büszkeség nem jelenik meg az érzelmeim között, hiszen kedvtelésből olvasom, a saját szórakoztatásomra. Persze, értem a kérdést, sokan ritkán olvasnak, így nyilván büszkék, ha valaminek a végére értek, nálam azonban az olvasás a napi rutin része, bár a Netflix egyre erősebben dolgozik azért, hogy inkább ott indítsam el a következő epizódot egy könyv következő fejezete helyett…