Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Sorozatajánló: Dash & Lily – Karácsonyi romantikus YA a Netflixen

Ugyan David Levithan és Rachel Cohn könyveit még nem olvastam, de annyira beleszerettem a Netflix sorozatába, hogy legkésőbb jövő karácsonykor tutira elolvasom a könyveket is. (Remélem addigra lesz filmborítós kiadás is!)

A Dash & Lily tulajdonképpen egy romantikus komédia, csak tini főszereplőkkel, akiknek elsősorban az a „feladatuk”, hogy a saját életüket jobbá tegyék, megismerjenek új nézőpontokat és kilépjenek az önkéntes buborékból, ahová száműzték magukat, mert csak így lehetnek igazán boldogok.

A sorozat felütését nagyon szerettem, az alapot egy piros könyv szolgáltatja, ahol a két tini állítja egymást mindenféle kihívás elé anélkül, hogy találkoztak volna személyesen. Van itt szó arról, hogy új ételeket próbálj ki, de olyan komolyabb dolgokról is, mint menj el életedben először bulizni, engedd el magad vagy csendesítsd le az elméd, hogy így életedben először ne az érzelmeid vezéreljenek és ne legyél forrófejű, ami további gondokhoz vezet.

A mondanivalóján túl leginkább a cukisága volt az, ami miatt olyan nagyon működött a sorozat. Ez a titkolózós, kihívjuk egymást különböző feladatokra dolog nagyon aranyos vonal végig, és a sorozat humora is tökre erős, rengeteget mosolyogtam a részek megnézése közben.

Kevés az olyan sorozat, amit az ember ennyire vidáman néz meg, ami tényleg melegséggel tölti meg az ember szívét. Örülök is, hogy vártam vele karácsonyig, mert akkor volt az igazi, különösen baromi jól átjött az ünnepi hangulat. És nem csak a rengeteg karácsonyi dísz miatt, vagy mert olyan klasszul mutatták meg New Yorkot. Leginkább a szellemiségében jelent meg a karácsony, hogy ilyenkor, az évnek ebben a szakaszában bármi lehetséges. És ez így is van, nem igaz?

Főszereplőink is teljesen magukkal ragadtak. Baromi jól ábrázolták mindkét karaktert, a nehézségeiket, azt, hogy mi formálta őket ilyenné. Dashnak például baromi para lehetett egy ilyen apa mellett felnőni, aki mindig elvárta volna, hogy más legyél, mint aki vagy. Lilynél pedig az Edgaros „olyan fura lány vagy” vonal is rengeteg mindenre magyarázatot adott. Sosem egyszerű a beilleszkedés, különösen nem, ha egy kicsit másként látod a világot, mint a többség.

Azért is szerettem ennyire a sorozatot, mert baromi ügyesen adagolta a szereplők lelki gondjait, és szépen, hitelesen jelenítette meg azokat. És ez a mellékszereplőknél is tökéletesen működött. Például Lily meleg bátyjánál, ahogy fél a szerelemtől, Sofiánál, ahogy megviselik őt a folyamatos költözések vagy éppen Lily nagypapájánál, akit a tradíciók és a változás miatti félelem taszít el a boldogságtól.

Értékelés: 10/10

Igazi kincs ez a sorozat. Hiszen szerethető, mély üzenete van, baromi cuki az egész és tökéletes karakterábrázolásokat kaptunk. Engem teljesen magával ragadott, és bár láttam pár hibát, egyszerűen eltörpültek amellett, amit ez a sorozat adott. Mert ez jóval több egy tv-sorozatba öltött karácsonyi romkomnál. Várom a második évadot!

Most már biztos! Jön a Dash & Lily második évada a Netflixre!