Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

10 idézet a Netflixes Sabrina hátborzongató kalandjai regényes történetéből!

A Netflix Sabrina sorozatát imádom, éppen ezért vagyok oda meg vissza, hogy már magyarul is megjelent az előzmény regénye. A könyvet imádtam, hamarosan értékelni is fogom, előtte viszont íme 10 idézet, ami a ti kedveteket is meghozhatja a regényhez. Íme!

#1

„Az emberek várakozással töltik az egész életüket, hogy valami elkezdődjön, helyette pedig végük lesz.
Nos, a végzetre senki sem panaszkodhat. Mindenkit utolér.”

#2

„Talán a felnőtté válás része az, hogy az ember rájön, nincs biztonságban a szíve.”

#3

„– Ismered azt az érzést, amikor néha annyira fájnak a dolgok, de fogalmad sincs, miért, és nem akar úgy összeállni a kép, hogy legyen értelme? Nick az ajkára harapott.
– Tényleg sokszor próbálok rájönni dolgokra. De… nem mindig sikerül.
– Nekem alig valamikor – vallotta be Harvey. – Néha viszont bemegyek a suliba, meglátok egy lányt, és minden, ami homályos volt, kristálytisztává válik. Vagy hazaérve arra gondolok, hogy valami rossz történhet, de meglátom a bátyámat helyette. Vagy átsétálok az erdőn egy lány házához, és kinyílik az ajtó, akár köd van, akár eső. Minden tökéletesen összeáll. Minden ragyog.”

#4

„A szerelem jelenti az élet értelmét. Csak idióta lehet, aki nem akarja az univerzum minden titkának kulcsát megszerezni.”

#5

„– Vannak emberek, akiknek olyan kemény és hideg a szívük, mint a legmagasabb kőfal.
– Bocs, de ez baromság – tiltakozott Harvey. – A szív nem fal. Az ember emelhet ugyan falat a szíve köré, mert nem akarja, hogy fájdalmat okozzanak neki, de az elég szomorú dolognak tűnik. Azt jelentené, hogy egyáltalán nem is tud érezni semmit.

#6

„– Gyönyörű vagy – jelentette ki. – Mint egy csillag, amiről nem hiszem el, hogy az enyém lehet.
– Higgadj le, Rómeó! – Susie jött oda, és belefejelt Harvey vállába.
– De hát az igaz szerelemnél semmi sem fontosabb! – Harvey döbbenten pislogott rá.
– Dehogy nincs! – Roz mellém lépett. – Gondolj csak az átlagodra!”

#7

„Ha adhatok neked egy tanácsot, akkor az a következő: ne félj attól, hogy nem vagy elég. Ez az egy félelem ugyanis képes megállítani.”

#8

„– A halandó udvarlódnak nem valami dallamos a hangja. Először azt hittem, hogy macskák ölik egymást odakint, ám ez a boldog képzet szertefoszlott, amikor kimentem. Mondd el neki, Ambrose!
Ambrose elterülve feküdt a földön. Úgy tűnt, hogy szó szerint sír a nevetéstől.
– Egy dalt énekelt – erősítette meg. – Elénekelhetem neked, ha szeretnéd. Nem akarom, hogy úgy érezd, hogy lemaradtál valamiről, unokatestvérkém. Minden egyes remek szóra emlékszem. Sohasem fogom elfelejteni. Tüzes vassal vésődtek bele a szívembe. Kezdhetem? „Ó, Sabrina, ó, Sabrina, amikor megláttalak…”
A szám elé kaptam a kezemet.
– Csend legyen, Ambrose! – parancsolt rá Zelda néni.
– De még nem is jutottam el ahhoz a részhez, amikor az jön, hogy olyan a szerelme, mint egy sirgi-sárga nárcisz!”

#9

„– Hajráfban alszol, Sabrina. Van, amelyik illik a pizsamádhoz. Olyan vagy, mint a lány az egyik mesénkben, aki megesküdött egy varázstudónak, hogy nem fog hozzáérni semmihez, ami gonosz, és végül kezek nélkül végezte. Úgy masírozol a hajráfodban, mintha korona lenne: alóla kukucskálsz ki a világra, amit nem értesz, viszont nem tudod abbahagyni, hogy ítélkezz fölötte. Az egyetlen dolog, amit el tudok rólad képzelni a Sötét Nagyúrral kapcsolatban, hogy szigorúan közlöd vele, hogy csalódtál benne, amiért csúnyán viselkedik. Miféle boszorkány lesz belőled?”

#10

„Az igaz szerelem arról szól, hogy megbocsátunk egymásnak mindent, még a gyilkossági kísérleteket is.”

A félig halandó, félig boszorkány Sabrinának a 16. születésnapján hátat kell fordítania a halandó életének, hogy beteljesítse boszorkánysorsát. Míg legjobb barátainak és szerelmének az elvesztésén elmélkedik, furcsa dolgok történnek Greendale-ben. Ha szeretnétek megtudni, hogy mit gondolnak bloggereink Sabrina kalandjairól, tartsatok velük! Ráadásul, ha ügyesek vagytok, a blogturné végén lehetőségetek lesz megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménykönyvet is!

Nyereményjáték

Míg Sabrina azt igyekszik kitalálni, hogy az emberek vagy a boszorkányok világában folytassa az életét, addig a ti feladatotok az, hogy kitaláljátok, mely boszorkányos regények borítórészleteit rejtettük el az egyes állomásokon! A rafflecopter dobozba írjátok be a megtalált Könyvmolyképzős regény CÍMÉT.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

További állomások

06/15 – Hagyjatok! Olvasok!
06/17 – Hagyjatok! Olvasok! (extra)
06/19 – Sorok között (extra)
06/21 – Könyv és más
06/23 – Sorok között
06/25 – Deszy könyvajánlója


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading